Сестрата на Бритни си изпусна зверски нервите, тя снима клипове гола напук на всички: какво точно се случва с това семейство?

Дългогодишният съдебен спор между 39-годишната Бритни Спиърс и баща ѝ, борещ се за попечителство над дъщеря си заради психичните ѝ проблеми, както той твърди, се оказа тежък удар и за по-малката сестра на певицата – 30-годишната актриса Джейми-Лин.

Това става ясно от странно аудио в Инстаграм, което тя публикува два пъти. В него се чува ясно нейния плач и гласът на 3-годишната ѝ дъщеря Айви, която ѝ казва „Всичко ще бъде наред, мамо. Всичко ще бъде наред".

Вторият път актрисата е добавила GIF, обясняващ, че звукът в историята е от ключово значение.

Към днешна дата Бритни Спиърс продължава с опитите си да постигне независимост от баща си Джейми, водейки дело срещу него за прекратяване на 13-годишното настойничество от негова страна.

View post on Instagram
 


Припомняме, че певицата се изказа остро и срещу всички останали членове на своето семейство, включително и Джейми-Лин, която Бритни публично обвини в липса на каквато и да е подкрепа от нейна страна.

Джейми-Лин не отговори на обвиненията, но поиска „мир“ в Инстаграм. Ситуацията обаче ескалира, когато се разкри, че апартаментът на Джейми-Лин във Флорида всъщност е купен с парите на Бритни. Драмата достига своя връх, когато звездата от поредицата "Зоуи 101" случайно публикува снимка, на която съпругът ѝ Джейми Уотсън прелиства лентата на изпълнителката.

Това обаче предизвика гнева на феновете на Спиърс, които за да защитят достойнството на любимката си, скочиха срещу сестра ѝ.

"Просто искам да си върна живота. Минаха 13 години и това е достатъчно!"

View post on Instagram
 


Към момента сагата с попечителството над певицата не показва по никакъв начин, че е към края си. Едва на 23 юни, тази година, за пръв път от много време насам самата тя пое думата, за да представи своята гледна точка около това как точно е контролиран животът ѝ вече над десетилетие.

Да припомним, че през 2008 г., точно след яркия психически срив на Бритни, съдът разпореди за делата и личния ѝ живот да се грижи нейният баща Джейми Спиърс, като на него тогава бе дадена ролята на "временен настойник".

Т.нар. conservatorship, каквото е правното понятие в САЩ за това попечителство, се прилага спрямо индивиди, които не могат да взимат самостоятелни решения – основно душевноболни или хора с деменция. Всички решения за живота им вместо от тях се взимат от настойник. И от 2008 г. насам Бритни е поставена именно в такава рамка.

Според нея обаче това трябва да спре и тя да вземе отново живота си в ръце.

View post on Instagram
 


На едно от заседанията през юни Спиърс поиска да се обърне към съдията по делото Бренда Пели, за да говори по въпроса. С включване по телефона Бритни говори в продължение на 20 минути, разказвайки за състоянието си, за липсата на контрол над живота и кариерата си, за това как е била принуждавана да ходи на турне и за тежките лекарства, с които е била третирана.

Тогава изпълнителката отбеляза още, че отдавна не е говорила пред съда, тъй като последния път – на излушването от 2019 г. съдията е игнорирала думите ѝ. Ето защо тя държеше да говори за това отново.

Основното желание на Бритни бе да се сложи край на попечителството, без да се налага да преминава през "унизителната" за нея самата процедура по оценка на менталното ѝ състояние.

По време на речта си пред съда Спиърс отправи тежки критики към баща си и към останалите лица, отговорни за попечителстовто ѝ. Джейми Спиърс има пълен контрол над целия живот на дъщеря си и над значителното ѝ състояние, като до 2019 г. ко-попечител на Бритни беше адвокат Андрю Уолет. Това се промени, когато поради здравословни причини Уолет беше принуден да се оттегли от тази си роля. Съдът тогава направи ко-попечител компанията Bessemer Trust, занимаваща се с подобни случаи.

View post on Instagram
 


Според певицата, и баща ѝ, и мениджърът ѝ прекрачват всички граници в отношението си към нея, използвайки попечителството, за да я принудят да прави неща, с които тя не е съгласна. По думите на Бритни, тя се чувства като затворник, а човешките ѝ права са силно ограничени.

Попзвездата се оплака още, че не ѝ е позволявано да взима никакви решения, свързани с личния ѝ живот, включително и относно това да сключи брак с приятеля си или да има още едно дете. Вместо това била принуждавана да носи спирала срещу забременяване.

Бритни Спиърс се оплака и от забраната да се вози сама в кола с приятеля си и да излиза сама от дома си, когато реши. Тога тя изтъкна също така, че била принудена да посещава терапия и да се среща с психолози по няколко пъти на седмица.

Пред съда тя заяви, че нейният баща е упражнявал пълен контрол върху нея и всичко от ежедневието ѝ, като по думите ѝ на него му е доставяло удоволствие този контрол да я наранява.

View post on Instagram
 


"Плачех по телефона с часове и той се наслаждаваше на всяка минута от това. Обожаваше да контролира някого, който е толкова силен, колкото мен, обичаше този контрол да наранява собствената му дъщеря. 100 000% го обичаше", обясни Бритни, докато разказваше как е била принудена да работи постоянно без почивка.

"В Калифорния единственото друго нещо, в което работиш без почивни дни, против волята си, отнети са ти всички вещи, кредитни карти, пари в брой, паспорт, телефон, и си настанен в един и същ дом с тези, които те контролират, се нарича секс трафик", допълни още тя.

Певицата разказа още как в собствения си дом е била под постоянно наблюдение – от семейството си, от наетите медицински сестри и от охраната. Според нейния разказ, не са ѝ позволявали никакво лично пространство, като паралелно с това е била принуждавана да работи по 10 часа на ден, 7 дни в седмицата.

Наред с всичко това била „уж“ лекувана с изключително тежки лекарства със съдържание на литий.

View post on Instagram
 


Литият обикновено се използва за лечение на тежки случаи на биполярно разстройство, с прояви на депресия и маниакално поведение – чувство на неконтролирана раздразнителност или възбуда. Проблемът при това лекарство обаче е, че по-продължителен прием може да доведе до увреждания на психическото състояние на човек.

"Семейството ми не само не направи нищо, но баща ми беше отговорен за това. Всичко, което ми се случваше, трябваше да бъде одобрено от баща ми и единствено от баща ми", заяви още Бритни.

Относно ролята на мениджъра Джоди Монтгомъри в попечителството ѝ, певицата разказа, че това е означавало преди всичко тежка и непрестанна работа за нея.

"Хората, които ми причиниха това, не бива да се измъкват толкова лесно", заяви Бритни пред съда, като допълни, че има желанието в един момент да заведе дело срещу тях, визирайки освен родителите си, в това число и лекарите, и мениджъра.

View post on Instagram
 


Междувременно съдията по делото Бренда Пени заяви, че адвокатът на певицата може да подаде официална петиция за прекратяване на попечителството над нея, като случаят ще бъде разгледан.

Колкото до действащите ѝ попечители, те обявиха в изявление, че са длъжни да поддържат медицинските и други права на Спиърс.

Изказването на поп певицата стана обсъждана тема в социалната мрежа Twitter, а движението #FreeBritney, което се бори за свобода за звездата, отново започва да набира скорост. Поради тази причина съдия Пени спря публичното изслушване на певицата и отново направи заседанието по делото закрито.

Междувременно фенове на Бритни Спиърс протестираха пред съдебната зала в Лос Анджелис, както и в няколко американски града.

Видеата, които Бритни редовно споделя в социалните мрежи, често пъти са стряскащи и внушаващи усещането, че тя действително не се чувства добре. Дали обаче причината за нейното психично разстройство е обсебващят контрол на бащата, или преумората от концертния подиум, все още трудно може да се каже.

View post on Instagram
 

Четете още: Скандалът, след който монархията никога няма да бъде същата: Съдят принц Андрю за сексуално посегателство