Full Face: Новата подмладяваща процедура, по която звездите полудяха

Все повече знаменитости от света на шоубизнеса залитат по най-новия тренд за подмладяване на лицето, известен като Full Face.

И това не е никак учудващо. За сравнително кратко време Full Face е в състояние да реши много проблеми наведнъж, които притесняват почти всяка жена след 35 години.
Процедурата премахва или коригира дълбоките бръчки, възстановява обема, стяга овала на лицето, премахва увисналите клепачи и торбичките под очите, възстановява тургора и еластичността на кожата.

Ако към този метод се подходи професионално и компетентно, резултатът наистина може да надмине очакванията, споделя пред Wday.ru Ирина Шапиро - eксперт по козметичните интервенции против стареене и основател на клиниката по естетична медицина OMNY BEAUTY CLINIC. Завършва Американското училище за красота със специалност козметолог-естетик. Ето какво казва тя относно процедурата.

Кога е необходима процедура Full Face?

Когато кожата в долната част на лицето е увиснала и има директни индикации за сериозни козметични проблеми. Пълното подмладяване се дължи на мощно комплексно повдигане с помощта на специални устройства: SMAS-лифтинг или Fotona, микроигли или Nefertiti лифтинг (нехирургично инжектиране на контури на лицето, шията, деколтето с помощта на ботулинов токсин).

Full Face опъва и уплътнява кожата по начин, който дълго беше възможен единствено чрез хирургичните методи. А резултатите са впечатляващи. Все още обаче има козметици, които поради липса на устройства или по други причини работят прилагат техниката Full Face само с пълнители, като по този начин правят надуват лицата като възглавници, отбелязва Шапиро.

View post on Instagram
 

Защо лицето прилича на "възглавница"?

Много е просто, защото пълнителите имат способността да привличат вода. И ако лекарството се инжектира неправилно, многократно и в грешната зона (например твърде близо до очите или назолабиалната гънка) - с обема и теглото си той събира допълнителна влага, и така започва да дърпа кожата надолу.

Ето защо пълнителите са забранени за хора с оток, както и за тези, които вече имат тъканна птоза в определена степен. Този проблем първо трябва да бъде отстранен чрез хардуерна козметология и едва след това да се премине към други методи за подмладяване.

Неуспешната процедура се забелязва при някои звезди като Мадона и Линдзи Лоън, при които в резултат се е получило подпухнало лице с „ефект на възглавница“.

View post on Instagram
 

Подобен ефект може да настъпи след пластична хирургия: когато тъканите по лицето се разтегнат максимално (като при Мелания Тръмп например), те се деформират и в тях се инжектират допълнително пълнители.

Отивайки на пластична хирургия или друга козметична процедура, свързана с подмладяване , избягвайте незабавния ефект по експресни начини, без значение как бихте искали. Слушайте внимателно вашия козметик и следвайте съветите му, подчертава още Ирина Шапиро.

Четете още: 5-те най-лоши навика при консумацията на течности, които ни състаряват