Автор
Весела Георгиева

Съпругата на Алек Болдуин с разтърсващи думи за разигралата се на снимачната площадка трагедия

Съпругата на американския актьор Алек Болдуин, който простреля смъртоносно операторката Галина Хътчинс на снимачната площадка, защити и подкрепи съпруга си в тежкия момент. Хилария Болдуин заяви, че е шокирана от случилото се.

"Сърцето ми е с Галина, с нейния съпруг, 9-годишния ѝ син, тяхното семейство и близки. И с моя Алек. Няма думи, които да опишат шока и болката в сърцето от такъв трагичен инцидент. Сърцата ни са разбити", написа Хилария в профила си в Instagram, цитира БГНЕС.

В петък самият Алек Болдуин съобщи, че сътрудничи на полицията в разследването на инцидента и че е в непрекъснат контакт със семейството на починалата. На актьора все още не са повдигнати обвинения за убийството.

View post on Instagram
 

Инцидентът стана на снимачна площадка в американския щат Ню Мексико. Болдуин стреля към камерата с пистолет, за който е знаел, че е с халосни патрони. При инцидента бе ранен режисьорът на филма "Ръжда" Джоел Соуза. Снимките на филма са прекратени.

Междувременно синът на Доналд Тръмп - Доналд Тръмп-младши, пусна в своя Инстаграм профил тениски с надпис "Оръжията не убиват. Алек Болдуин убива".

Причината за това действие на Доналд Тръмп-младши се крие във факта, че между двете семейства отдавна тлее вражда. Актьорът подкрепя демократите, а за Доналд Тръмп е казвал, че е психично болен и неуравновесен.

Много често Болдиун е пародирал Тръмп в шоуто Saturday Night Live. Алек отдавна е заявил своята позиция относно свободната продажба на оръжия в САЩ.