Разкриха последните думи на Халина Хътчинс, след като била простреляна от Алек Болдуин

В медийното пространство бе разпространена нова информация от членовете на екипа за инцидента, в който Алек Болдуин неволно застреля главния оператор Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Суза по време на снимките на филма "Rust".

Секунди след като е била простреляна, Халина казала на звукооператора: "Това не беше добре, това изобщо не беше добре". Няколко часа по-късно тя бе обявена за мъртва.

Малко преди инцидента Алек се подготвял за сцената със стрелбата в църквата с неговия 45-калибров Colt револвер, като се обърнал към Хътчинс и другите колеги с думите: "Предполагам, че ще извадя револвера, ще дръпна спусъка,"бум" и ще тръгна", съобщава "Los Angeles Times". За зла участ обаче от оръжието, което трябвало да бъде заредено с халосни патрони, излетял истински куршум, който директно улучил снимащата сцената Халина и тя паднала назад в ръцете на главния електротехник на снимачната площадка.

Режисьорът Джоел Суза, който стоял до нея и също бил ранен, започнал да крещи: "Какво е това? Изгаря ме!". Тогава Алек Болдуин оставил пистолета и започвал на вика: "Какво, мамка му, стана?".

Няколко души от екипа се затичали към Халина, викнали медицинска помощ, а след като звукооператорът се обърнал към Хътчинс и казал: "Това не беше добре", тя отговорила: "Не, не беше добре. Това не беше никак добре".

Междувременно помощник-режисьорът, подал заредения пистолет на Алек Болдуин, проговори пред в. "Ню Йорк пост". В изявление за вестника Дейвид Холс не разкрива подробности от инцидента в Ню Мексико, но казва, че е "шокиран и натъжен" от смъртта на операторката Халина Хътчинс.

Според съдебните документи Холс е казал на Болдуин, че пистолетът е безопасен, когато му го е подавал по време на репетиция. Той е признал пред разследващите в Санта Фе, че не е проверил оръжието.



"Халина Хътчинс не беше само един от най-талантливите хора, с които съм работил. Тя беше и приятелка. Надявам се, че тази трагедия ще накара киноиндустрията да преразгледа ценностите и практиките си", пише Холс.

На фона на цялата тази трагедия, разиграла се на 21 октомври на снимачната площадка на обречения уестърн "Rust", съпругата на Алек Болдуин изрази опасенията си от неговото психическо здраве.

Ако има някой, който най-добре знае през каквъв ад преминава актьорът в този момент и какви белези върху душевното му състояние нанася всеки ден трагичният инцидент, то това със сигурност е тя. "Хилария е силно обезпокоена за него", споделя неназован източник пред People. "Не може да спи и мисълта за смъртта на Халина постоянно го преследва. Това го измъчва, защото осъзнава, че на семейството на Халина им е много по-тежко. Не иска хората да му съчувстват", цитира той думите на 37-годишната майка на 6 деца.

View post on Instagram
 

Преди броени дни пък тя сподели в Инстаграм снимка, на която държи ръката на съпруга си. Фотото тя е придружила с посланието: “Обичам те и съм тук“.

Алек Болдуин, който все още е в шок от случилото се, не е подозирал, че оръжието може да е заредено с истински патрон, когато е дръпнал спусъка. Той оказва пълно съдействие на следствието, което се води в момента. Едва тази седмица той за пръв път проговори пред медиите за трагедията, но подчерта, че отбеляза, че са му забранили да разгласява каквито и да е подробности, докато разследването тече.

"Тя беше моя приятелка“, каза Болдуин. „В деня, в който пристигнах в Санта Фе, за да започна снимките, я заведох на вечеря с Джоел (режисьора). Бяхме един много, много сплотен екип и тогава се случи това ужасно нещо, каза тогава Болдуин.

Четете още: Алек Болдуин е неутешим и истеричен, срещна се със съпруга на убитата жена