Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Марс в съвпад с Меркурий и квадратура със Сатурн: Бъдете внимателни, не влизайте в конфликти

Това не е лесен период за спокойствие и релакс. Импулсът за действие и разум са в конфликт; липсва баланс и яснота на посоката. Тенденция за навлизане в опасни или конфликтни ситуации; риск от произшествия; упоритост, неразбраност, спорове и възражения; постоянно недоволство, амбиция.

Аспектът влияе върху хората, като ги прави студени, безчувствени, егоисти, нежелаещи да помагат, освен ако нямат лична полза. Бъдете търпеливи и оставете това да отмине.

Марс и Сатурн са "зли" планети, техните енергии са враждебни една към друга. Такъв аспект между тях - Марс - войнствен и агресиве, и Сатурн - бавен, унил, студен, и всичко това в Скорпион, е изпълнен с трудности, невъзможност да се постигне съгласие, конфликти и препятствия.

Това вероятно ще бъде време на значително разочарование и обезсърчение. Ставаме необичайно чувствителни към критика на нашите усилия и към ограниченията, които налагат нашите отговорности. Аспектът подтиква към борба с авторитетни фигури или срещу други, които ни ограничават по някакъв начин.

Усещането за борба или претоварване от препятствия и блокажи вероятно ще характеризира този период. Вискозна и безнадеждна борба с изнервящи ограничения, конфликти от изневиделица с шефове или подчинени - дните около този аспект могат да бъдат доста изтощителни.

Добрата рецепта е просто да се потопите с поглъщаща вниманието работа. Постарайте се да не освобождавате излишни емоции по причини, на които не можете да повлияете. Бъдете търпеливи и не изисквайте твърде много от себе си в този момент. Работете тихо и стабилно и разчитайте само на собствените си ресурси.

В тези дни съединението на Марс с Меркурий може да направи ума ви по-бърз и езика ви по-остър. Опитайте се да използвате тази възможност конструктивно – за решаване на интелектуални проблеми или ежедневни проблеми, които изискват някаква изобретателност. Не се препоръчва да се изясняват нещата, особено отношения с по-възрастните поколения.

Въздържайте се тези дни от спортуване, така ще избегнете опасности от нараняване.

Четете още: Идва Годината на Черния Тигър - какво точно ще се промени в живота ни