Как да привлечем щастието и късмета с помощта на 4-те вида енергии

Искате ли да освободите съзнанието си от всички ненужни неща, които са ви тежали и носели само неприятни случки, негативни мисли и преживявания през отиващата си година. Да опънете платната и да поемете пълен напред с освободено съзнание, с чувство на надежда и хармония?

За това ще ви помогнат съветите на руската психоложка, бизнес ментор и коуч Анна Цикоза, която от 12 години помага на хората да постигнат успех в личната сфера, да увеличат доходите си и да направят своя верен избор по пътя на професионалната реализация. Ето какво споделя експертът пред сайта Wday.ru:

Първото, което трябва да направите, за да се сдобиете с добра и положителна енергия за привличане на успеха, е да преместите фокуса на вниманието си към вътрешните си чувства. Проверете в какво ресурсно състояние се намирате и каква степен на жизненост ви дава то, като използвате примера на простото упражнение „4 вида енергия“. За да направите това, трябва да нарисувате кръг и да го разделите на 4 сегмента, представляващи всеки един вид енергия, която притежавате.

1. Физическа енергия

Това е основата, която ви поддържа продуктивни, кара ви да се чувствате свободни и активни и ви помага да постигнете целите си по-бързо.
За да проверите дали имате достатъчно от тази енергия, анализирайте нейните компоненти по скала от 1 до 10: тяло, почивка, сън, здраве, спорт, хранене и секс. Помислете какво от всичко гореизброено ви дава или отнема силата ви всеки ден. Колкото по-ниско е зададеното число, толкова по-малка е физическата ви енергия.

2. Емоционална енергия

За пълноценен и жизнен живот са необходими положителни впечатления и емоции: радост, интерес към нови неща, удоволствие от общуването. Много е важно да можете да превключвате от режим „натоварване със задължения“ и да отделяте време, за да правите това, което наистина ви харесва. В този случай проверяваме следните компоненти по скала от 1-10: разбиране и приемане на емоциите, самомотивация, управление на взаимоотношенията с хората, впечатления и харизма. Анализирайте как можете да усетите вътрешното си състояние. Колкото по-висока е оценката на всеки един от посочените компоненти, толкова по-висока е и степента на емоционалната ви интелигентност и умението ви да възприемате с емоциите си всичко случващо се около вас.

3. Психична енергия

Психичната енергия отговаря за реалистичното разбиране на света и положителното отношение към него. Ние оценяваме следните компоненти по скала от 1-10: травма (какво е причинило болка), комплекси, негативни сценарии (какво ми се случва отново и отново), баланс между работа, почивка и социален живот.

4. Духовна енергия

Тя се определя от адекватен баланс между грижата за другите хора и обръщането на внимание на собствените ви желания и нужди. Неговите компоненти са стремеж към надграждане, усещане за пълнота, стремеж към самоусъвършенстване, вяра, осъзнаване на смисъла на живота, на връзката със семейството, устрем към креативност, чувство на отговорност, независимост.

Резултат

Именно хармонична работа на всички тези енергии осигурява живот с пълен капацитет. Ако в някой сегмент от кръга сте изписали числа, чиято стойност е по-малка от "7" – това са точно състоянията, към които трябва да насочите цялото си внимание в момента. Тяхното изработване ще ви позволи да стигнете до баланс, успех и качествено повишаване на стандарта си на живот както в материален, така и в духовен план.

Четете още: 10 рецепти за щастие