Автор
Woman.bg

Как едно тв предаване може да те накара да се прибереш в България

Това е историята на Мария и Александър. Те живеят в Англия – имат всичко, за което може да се мечтае в материален план, но решават да се върнат. Защо, ще разберете от историята им.

“Пораснахме! Бяхме егоисти, които мислеха, че трябва да имаш добър стандарт на живот, кариера, собствен дом, няколко образования... и тогава евентуално семейство.

Живяхме 6,5 години в Англия в търсене на ''по-доброто'', е, не го намерихме. Нашето пробуждане започна с ''Фермата'' Съединение. Не е клише, накара ни да се замислим. Това беше последният сезон, който гледахме в чужбина. Благодарим на предаването за въздействието и емоцията, която ни накара да изпитаме. Започнахме да мислим повече за семействата ни, те остаряваха, а ние вместо да сме около тях, се отдалечавахме все повече и повече. В търсенето на ''по-доброто''.

През 2019 г. решихме да се приберем у нас, в България. Разбира се, не получихме подкрепа от никого от приятелите и познатите ни, само от семейството. Убеждаваха ни колко е зле тук, колко няма бъдеще за нас, за деца... за какво ли не и колко огромна грешка правим.

Няма да забравя първата ни разходка в парка (Младост 1 в София), чувствах, че всичко е мое, всичко беше наше. Дърветата, храстите, всичко. Уникално чувство, не може да се опише! Почувствахме се точно на място. Все едно всичко е както трябва вече. Почувствахме това, което търсихме в Англия много време. То е било точно тук... и не се е крило зад ''лъскавата'' работа в чужбина, повечето пари, новите коли и големите къщи. Оставихме всичко това с лека ръка и никога не сме се чувствали по-добре и по-горди от това решение!

Бяхме категорични, че моментът да имаме семейство е сега. Да, но съдбата не бе съгласна с нас. Бяхме малко закъснели. Започна се ходене по лекари и установяване на множество здравословни пречки, за да сбъднем тази наша мечта. Не се отказахме, но със сигурност имаше момент на ''защо чаках толкова... ами ако не стане?''

Без да навлизам в отегчителни подробности, по ирония на съдбата, месец след поредния негативен преглед при лекар видяхме 2-те черти! Най-щастливият месец май. Това е нашата кратка история, изпълнена с много емоции и осъзнаване. Още веднъж благодарим безкрайно на "Фермата" - кара хората да се замислят! На нас повлия положително!”

Историята на Мария и Александър е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”, която е насочена към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Четете още: Напук на прогнозите – едно малко Чудо си проправя път