Как ще ги стигнем... сърбите? Белград награди Джони Деп за специални заслуги. И има защо!

Сърбия е влюбена в Джони Деп и има защо!

Американският актьор е толкова обичан от западната ни съседка, че ще получи Златен медал за заслуги към Сърбия за изключителния си принос към усилията на страната да подкрепи и развие местната общност, занимаваща се с изкуство.



Орденът е в знак на благодарност за уважението, което звездата от „Карибски пирати“ проявява към страната, както и за многобройните проекти, в които наема голям брой млади хора от съседната ни държава.

Отличието ще му бъде връчено днес навръх националния празник на Сърбия, който носи името Ден на държавността от 2001 г. насам. На тази дата през 1835 г. е приета първата конституция на Сърбия.



Припомняме, че Джони Деп бе на посещение в Белград през октомври миналата година, за да рекламира анимационния сериал "Puffins Impossible", който е произведен в Сърбия, а създаден в студиото за анимация Иерволино студиос.

В новата анимация за група симпатични малки птички Джони Деп се превръща в Джони Пъф, на когото дава гласа си и някои от характерните си черти.

В сръбската столица актьорът беше и през февруари 2019 г. за снимките на филма "Минимата", в който играе в ролята на прочутия фотограф Юджийн Смит.

Най-новият образ, в който предстои да видим холивудския любимец, е този на френския крал Луи XV във френски филм, чието заглавие още не е обявено.

Четете още: Едно по-различно обяснение в любов: Алексей Навални проговори от затвора