Автор
Мария Здравкова

Най-лошото започна да се случва: 16 деца вече са загинали във войната

Най-страшното започна да се случва - войната взема жертви и сред най-малките. По последни данни от началото на конфликта досега са загинали 16 деца, а са били ранени 45. Социалните мрежи са наводнени от снимки на дечицата, издъхнали в зората на живота си. Някои от тях са толкова покъртителни, че не можем да ги публикуваме.

Днес зам.-кметът на Киев Владимир Бондаренко сподели снимка на момиченцето Полина, за която той твърди, че е била убита заедно със семейството си при опит да избяга от столицата. Тя и родителите й били застреляни от руснаците, съобщава Би Би Си. По-малките й брат и сестра са настанени в интензивно отделение в болница.

Същевременно бяха разпространени снимки на няколко болни от рак деца, които са преместени и вече се лекуват в мазетата на детска болница. Около 500 000 украинци бягат в западна посока от войната. По границите на Украйна се вият километрични опашки.

На фона на преговорите в Беларус САЩ днес обявиха, че изтеглят дипломатите си от Беларус и Русия. В Русия от американските дипломатите ще останат само няколко на брой с най-неотложни задачи.