Автор
Мария Здравкова

Олена Зеленска: Покажете как Путин избива децата на Украйна (видео)

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски Олена Зеленска отправи призив към медиите по целия да кажат ужасната истина за това как Путин избива съзнателно и цинично децата в Украйна. Първата дама използва за това трибуната на Инстаграм, където в трогателен пост тя разказа историята на няколко деца, загубили живота си от началото на войната на 24.02. Тя призова да бъде наложена зона забранена за полети, за да бъдат спасени децата на Украйна.

Сред жертвите на войната, за които разказва Олена Зеленска, е 18-месечният Кирил, който бил смъртоносно ранен при бомбардировка на южния град Мариупол. Съкрушените родители на детето са били заснети как скърбят за рожбата си след обстрела. Полина от Киев умира при бомбардировка на улица в Киев заедно с родителите си и брат си. Сестра й е в критично състояние.

Три членове на едно и също семейство пък са жертви на атаката срещу Ирпин, който се намира в близост до Киев. Кадрите от трагедията са запечатали ужаса на майки, бащи, баби, дядовци и деца, които се опитват да се спасят от артилерийския обстрел.

View post on Instagram
 

“Стотици деца умират в мазетата, лишени от храна и медицински грижи. Руските войници стрелят по семейства, които се опитват да напуснат сградите. Убиват и доброволците, които се опитват да помогнат”, пише още Зеленска. Тя призовава да бъде казано още на руските майки как синовете им избиват децата.

View post on Instagram
 

По думите на първата дама в конфликта досега са загинали най-малко 38 деца. Зеленска е пуснала един и същи пост няколко пъти на няколко различни езика.

Първата дама на Украйна не спира да бъде опора на съпруга си и активно пуска постове в социалните мрежи, с които окуражава народа си или пък призовава Запада за действия.

Междувременно едно видео от Украйна обиколи социалните мрежи и насълзи милиони хора по света. На него красиво момиче от Украйна изнася първия си концерт в бомбоубежище. Малката Амелия признава, че й е мечта да пее пред публика.Вижте я: