Анджелина Джоли е в Йемен, а повод за отпътуването ѝ е да обърне вниманието на света съм хуманитарната криза там.

"Дойдох в Аден, за да се срещна с бежанци и да покажа подкрепата си за хората в Йемен“, написа тя в Инстаграм. „Докато гледаме ужасите, които се случват в Украйна, аз съм тук, за да подкрепя хората в Йемен, които също отчаяно се нуждаят от мир“, сподели актрисата, известната с активната си позиция и благотворителните си акции по ред наболели хуманитарни въпроси.

View post on Instagram
 

46-годишната бивша съпруга на Брад Пит е пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН от 2001 г. насам. Тя участва в множество инициативи, като тази в Йемен е една от тези в списъка ѝ.

През последните 7 години и половина в Йемен се води война, която вече е взела много жертви и е оставила милиони хора без дом и храна.

„Ситуацията тук е една от най-големите хуманитарни кризи в света с един загинал или ранен на всеки час през 2022 г.“, допълва Джоли. „Това е една икономика, унищожена от войната. 20 милиона души в Йемен се нуждаят от хуманитарна помощ, за да оцелеят“, отбелязва още тя.

Актрисата не пропусна да обърне внимание и на войната в Украйна, която създаде най-голямата бежанска вълна в Европа след края на Втората световна война.

„Като мнозина от вас, аз се моля за хората в Украйна. Фокусът ми заедно с моите колеги от Върховния комисариат на ООН за бежанците е да се направи всичко възможно, за да се гарантират защитата и основните човешки права на разселените хора и бежанците в региона“, написа тя преди дни по този повод.

View post on Instagram
 

Четете още: Любовницата на Путин – шампионката Алина Кабаева, се крие в хижа в Швейцария с четирите им малки деца