Автор
Весела Георгиева

Наталия Кобилкина: Дошъл е моментът на големи промени в света и това ще започне от Русия и славянски държави

Психоложката, която се премести да живее със семейството си в Лондон, написа откровено признание в своя Инстаграм профил, посветено на събитията в Украйна.

"Преди няколко дни една дама ме разплака в магазина… Влязох да купя нещо за обяд и видях, че една жена купи интересно кафе, заговорихме за кафе и на края тя ми попита: where are you from? (от къде си?) Първия път за моите 38 години се колебах какво да отговоря… Не знам как хора ще реагират ако ще кажа: Аз съм от Русия. Винаги съм се гордеела от моите корени, но в сегашната ситуация не знам кой стои срещу мен. Накрая казах: аз съм от Русия. Тя ми погледна с доброта и ми каза: ооо много обичам Руски хора! Имам толкова близки приятели от Русия, аз съм от Италия. Не ви е лесна ситуация сега, нали? Но АЗ ОБИЧАМ РУСНАЦИ!"

"Начин по който тя ми каза, доброта и подкрепа в гласа ми ми накара да се разплача (а изобщо не плача лесно, особено пред непознати). Чак в този момент осъзнах колко в същност ми тежи ситуация в света и отношение към Руснаци. Не бих си нарекла точно рускиня. Аз отдавна загубих ясна идентификация коя съм аз. Никога не съм искала да живея в Русия, но съм благодарна за всичко което ми дала тази държава, за силата ми, мащаб, духовност, упоритост и много друго."

"От моите 38 години - 18 години живея в Европа. Най-осъзнатите ми години минаха в България и всички най-близките ми хора освен семейство и приятели от раните години са Българите. И точно обичам Европа и тук се чувствам у дома."

View post on Instagram
 

"Обаче точно сега трудно ми да приема как в момента се опитват да направят Руснаци най-ужасните хора на света. И ми боли сърце за моята държава."

"Малко от хора знаят: че само в моя град Ростов на Дон бяха приети хиляди беженци от Украина и всички руснаци с отворено сърце помагат на всички, които загубиха своя дом. Всички моите приятели руснаци помагат в момента на бежанци (повече не могат да го правят официално, защото е незаконно и опасно)", написа Кобилкина в Инстаграм.

"Всички руснаци, които познавам, казват едно и също: Аз избирам МИР! Ние Обичаме Украйна и хората! Ние срещу война. Народ не иска война, но никой не пита народа. Имам още много какво да кажа и за война и за истина… но това не безопасно и свобода на думите за руснаци в момента забранена (по последна разпоредба за публични изяви по повод на война може да отидеш в затвора на 15 години)."

"Днес в Русия изключват Инстаграм като реакция на думи, че агресия към Руснаци е разрешена! Някой осъзнава ли, че това отворена покана към Расизъм? Как може да нападаш хората за тяхната принадлежност към някой народ? Да се върнем ли към фашизъм и битка срещу евреи? Мислих, че това отдавна мина, обаче не….Америка много осъзната опитва целия свят да намрази руснаци и милиони инвестирани в това."

View post on Instagram
 

"Вчера видях на улица един татко руснак, той пращал в градинката своето детенце и каза на руски: Обичам те, скъпа. Гледах го и и се замислих, дали това е безопасно да говориш по улици на руски дори думи на любовта на любими хора…
Говоря постоянно с приятели от Украина и от Русия и двете държави преживяват много тежък момент. Хората в Русия в пълен шок от всичко, което се случва, стотици губят работа и бедност на високо ниво. Някой от тази война получава милиони, но обикновени хора губят всичко. Бедност очаква всички ни в Европа близкото време."

"В какво лично аз вярвам: Русия винаги беше Велика Русия и това няма да се промени. Знам много добре какво мощ и сила има в Руския народ и нищо няма да го счупи. Руска душа ще победи всичко и винаги ще оцелеят.
Дошъл момента на големи промени в света и това ще почне от Русия и славянски държави."