Автор
Ева Григорова

Легенди на Оскарите: Ал Пачино, Робърт Де Ниро и Франсис Форд Копола отбелязаха 50-тата годишнина на ‘’Кръстникът’’

“Кръстникът” е един от най-легендарните филми на всички времена, а по случай 50-тата годишнина на лентата заедно се събраха Ал Пачино, Робърт Де Ниро и режисьорът Франсис Форд Копола.

Тримата излязоха заедно на сцената на тазгодишните "Оскари" и получиха бурни овации от страна на публиката, а Копола, който е носител на 4 награди “Оскар” изнесе кратка реч.

“Смятам, че моменти като този трябва да бъдат искрени и кратки и съм изключително благодарен, че тези двама чудесни приятеля дойдоха с мен, за да ми помогнат да отпразнуваме заедно с вас този проект, който започна преди 50 години, заедно с най-необикновените сътрудници, много от които се превърнаха в легенди” - заяви режисьорът.

Копола благодари и на Марио Пузо, автор на оригиналния роман “Кръстникът”, който е и съавтор на сценария от 1972 г. След това той засвидетелства благодарността си към продуцента на лентата Робърт Еванс и завърши речта си с “да живее Украйна”.



По случай годишнината „Парамаунт“ и Франсис Форд Копола подготвиха специална, реставрирана по най-високите съвременни стандарти за изображение и звук версия на „Кръстникът“.

На 25 февруари в САЩ и други страни по света (за България няма информация) публиката ще може да види отново „Кръстникът“, но този път с 4к качество на картината.