Автор
Христина Кирилова

Кралят на Холандия: Меган и Хари, не сте никакви кралски особи, ще спите в хотел!

Както и да определим поведението на кралските аутсайдери, принц Хари и любимата му Меган, няма да е достатъчно. Сякаш егото им отдавна е напуснало пределите на Земята и вече се отправя към нови висоти, може би към безкрая. А точната им преценка за ситуацията около тях се размива все по-бързо и сякаш необратимо. Ето защо епизодично получават по някой-друг "шамар" от кралицата или от други важни особи. Например краля и кралицата на Нидерландия, които демонстрират меко казано сурово отношение към херцозите на Съсекс.

В момента Меган и Хари планират първия си полет заедно извън САЩ от 2020 г. насам, като дестинацията, към която са се насочили, е Нидерландия. И като представител на кралското семейство, принц Хари е свикнал да бъде добре посещан навсякъде по света, но уви - този път ще бъде много по-различно. Стана ясно, че кралят и кралицата отказват да ги приемат в двореца си. Визитата ще се състои на 16-и април, а поводът е спортната инициатива, създадена от Хари - "Игри на победимите".

Крал Вилем-Александър и кралица Максима, изглежда не са никак развълнувани от визитата на херцозите на Съсекс и нямат никакво намерение да ги приемат в двореца. Нещо повече - от монархията съветват Меган и Хари да си запазят хотел. Всъщност, официална среща между кралските особи от Нидерландия и херцозите може и да няма. А как стоят нещата с наболелия за двамата въпрос, а именно сигурността им? Ами, по същия суров начин.

Известно е, че Меган и Хари ще получат охрана и ще имат статут на "Много важни хора", но техните пазители ще бъдат служители от местната полиция и определено няма да демонстрират специално отношение към тях. С две думи - хич няма да се престарават с опазването им.

Междувременно научихме, че принц Хари за пореден път ще неглижира важен ден за кралското семейство на Великобритания. Това ще се случи на рождения ден на кралицата - 21-ви април, когато ще навърши 96 години. Херцогът на Съсекс и съпругата му няма да присъстват на тържеството, въпреки че по това време ще бъдат в Европа. Меган и Хари планирали "перфектно" визитата си в Нидерландия, като финалната ѝ дата е 22-ри април - точно ден след рождения ден на кралицата. Колко удобно, нали?

Вероятно една от причините внукът на Елизабет Втора да покаже неуважение на празника ѝ се крие в спора за сигурността му във Великобритания. Припомняме ви, че той изгуби правото си на въоръжени сили като защита, когато избра да се оттегли от ангажиментите си като член на кралското семейство. Но Хари определя решението на кралицата като "несправедливо" и дори "незаконно" и сподели, че се страхува за сигурността си и за живота си на територията на Великобритания.

В момента той и Меган разполагат с лична въоръжена охрана в САЩ, но не разполагат с нея извън територията на страната.

Четете още: Ти да видиш: Виктория Бекъм била твърдо против сватбата на сина си