7 неща в дома, които трябва да изхвърлите незабавно, за да върнете щастието в живота си

Психолози и специалисти по фън шуй са единодушни, че предметите, с които се заобикаляме в дома си, и начина на аранжиране, влияят пряко върху нашето душевно състояние и психически комфорт. Те могат както да привлекат щастието в живота ни, така и ежедневно и тихомълком да го крадат.

Ето защо, за да справите със стреса, напрежението и унилото настроение, незабавно трябва да се отървете от следните вещи, които изсмукват жизнената ви сила. След като го направите, сами ще се изненадате от ефекта – ще започнете да дишате по-леко, няма да се тревожите излишно за щяло и нещяло и ще почувствате прилив на позитивна енергия и жизнерадост.

Счупени съдове

Според експертите по фън шуй пукнатите, надраскани или залепени чинии и чаши оказват пагубно влияние върху настроението ни. Те нарушават чувството за уютен и богат дом, вливайки усещането за дискомфорт и нищета.

Изгубена половинка на предмет

Ако в дома си имате предмет, чиято "втора половина" е надраскана, счуена или липсва, това започва да се отразява неблаготворно върху семейното щастие. Например чорапи, ръкавици, чехли и др. подобни, чиито другарчета са безследно изчезнали, незабавно трябва да отидат в кофата за боклук.

Остарели сувенири



За да е щастлив стопанинът на един дома, той трябва да има в къщата само неща, които му носят радост и спокойствие. Това твърди в книгата си за почистване и комфорт Мария Кондо. Често пъти пазим фигурки и сувенири, които или нямат никаква стойност за нас, или ни напомнят за нещо, което ни натъжава. Ако някой предмет ви носи отрицателни емоции, по-добре освободите място за нови, красиви и радващи душата ви неща.

Стари, счупени и ненужни уреди

Да държите в дома си зарядно от стария си телефон, изхабени батерии или скъсани жици е лоша идея. Такива стари, изхабени и ненужни предмети не само, че заемат място у дома, но и навреждат на положителната енергия.

Сухи цветя



Изсъхнали цветя, рамкирани пеперуди поемат от добрата енергия на дома ви. Според фън шуй те привличат провал и мизерия.

Износени обувки

Експертите по фън шуй предупреждават, че купуването на нови обувки е най-лесният начин да привлечете енергията на изобилието и комфорта в дома си. Докато старите обувки се превръщат в истински магнит за провал и безизходица. Лоша идея са и старите неугледни чехли. Отървете се от тях, както и от износените и вехти обувки и маратонки.

Люлеещ се стол



Ирландците вярват, че празен люлеещ се стол кани зли духове в къщата, така че е по-добре да замените такива мебели. Ако обаче не се доверявате на знаци, тогава не бързайте да изхвърляте любимите си мебели. Столът може да се впише идеално в интериора и да ви даде много уютни вечери с книга и чаша чай.

Четете още: Фън Шуй съвети за любов