Скандална история научихме днес - две деца ще си имат дете. Момичето, което вече е бременно е само на 10 г., а бъдещият татко на бебето е на 14 г. Действието се развива в руския град Красноярск.

Децата, чиито имена биват запазени в тайна, учат в едно училище, където се и запознават. Приятелството им бързо прераства в интимни отношения, които очевидно включват и полов контакт. Родителите на момчето и момичето знаели за връзката им и двамата често си гостували един на друг. Но когато забелязали, че децата стават твърде близки, родителите им ги събират на образователна беседа. Която обаче явно не е довела до желания ефект и момичето научило, че ще става майка чак в шестия месец от бременността - вече било твърде късно за прекъсването ѝ. А отношенията ѝ с бъдещия татко отдавна са приключили.

По законите в Русия лекарите са длъжни да предадат информацията за подобни случаи до органите на реда, за да бъде потърсен бащата на бебето. През следващите дни 14-годишният тийнейджър е привикан на разпит и по този начин научава, че вече бившата му приятелка е бременна от него. Момчето е било задържано, тъй като според законите, той трябва да бъде съден за сексуално посегателство над малолетно момиче. Макар и да не е имало насилие. Родителите на момичето също не обвиняват бившия партньор на дъщеря си в подобно престъпление. Но според властите, той трябва да бъде вкаран в затвора. Дали той наистина ще получи присъда от 12 години лишаване от свобода, все още не е ясно.

Притеснително или не, това не е единствената история от близките години. През март 2021 г. в мрежата нашумя случаят на 13-годишните Милана и Паша, които не само не срещнаха съпротивата на родителите си за връзката им, а дори бяха подкрепени от тях с множество техни романтични кадри в онлайн платформите.

View post on Instagram
 

В България пък средната възраст на жените, които раждат за първи път, расте все повече. По данни на Националния статически институт, за 2021 г. средната възраст на майките първескини е 28 г.

Четете още: Гущерова роди третото си дете