Автор
Мария Здравкова

Прокълнатите вещи на Мерилин Монро, които носят нещастие години след смъртта ѝ

Днес си спомняме за незабравимата Мерилин Монро, чийто живот особено към края си е белязан от скандала и трагедията. Последните години на вечния секссимвол са до такава степен обгърнати в мистерия, че се смята дори, че някои нейни вещи са прокълнати и носят лоша енергия на новите си собственици.

Повод да си припомним удивителни факти от биографията на кинодивата е фактът, че на този ден, през 1962 г. тя си отиде завинаги.

View post on Instagram
 

Припомняме ви, че по-рано тази доина Ким Кардашиян се появи на червения килим в една от най-емблематичните рокли на Мерилин. Чудим се дали прекрасният тоалет, с който Кардашиян обра овациите на червения килим, ще й донесе лош късмет, имайки предвид, че някои вещи на Мерилин имат лоша слава заради нейната карма. Ето някои от тях:

Прокълнатата рокля с цветен принт

Холивудската звезда си отива внезапно от този свят при загадъчни обстоятелства през 1962 г. Малко преди това тя трябвало да се снима в комедия, на чиято снимачна площадка именно се появява с тази рокля многократно.

View post on Instagram
 

Работата по лентата Something’s Got to Give не тръгнали добре още от самото начало. Още при четенето на сценария синузитът на актрисата се обострил, поради което снимките многократно били прекъсвани и отлагани. За 32 дни Мерилин се появила на снимачната площадка 12 пъти, а материалът с нейно участие, годен за монтаж, бил само 7 минути. Поведението на актрисата било неуравновесено, тя страдала от депресия и злоупотребявала с алкохол и антидепресанти. Монро била непрестанно разсеяна, не можела да си запомни текста, налагали се постоянни дубли за най-простите сцени.

View post on Instagram
 

Проблемите с продукцията продължили, докато на 5 август 1962 г. Монро внезапно починала при неизяснени обстоятелства. Роклята, с която са свързани последните й не много щастливи дни, се смята за прокълната. Години след това тя е продадена на търг за 353 000 долара. До ден днешен не е ясно кой я е купил.

Роялът от майката на Мерилин Монро

Колкото и звезден да ни се струва животът на Мерилин Монро, актрисата има нелек житейски път с лични драми, водещ началото си от трудно детство. Майката на Монро Гладис Бейкър била шизофреничка, в резултат на което бъдещата актриса израснала в приемни семейства и приюти. До смъртта си тя живеела в постоянен страх да не изгуби себе си и да не стане като майка си.

Когато Гладис окончателно била приета в клиника, единствената вещ, която останала за спомен на Мерилин от нея, бил белият роял. Тя й го подарила, докато все още била с всичкия си. Инструментът обаче се изгубил при преместванията и Мерилин дълги години го търсела. Когато най-накрая го открила, тя не се разделяла с него и го носела навсякъде - това бил единственият и най-хубав спомен от трудното й детство.

През 1999 г. роялът изненадващо бил предложен на търг. Купила го Марая Кери за рекордната сума от 662 500 долара. Скоро след това обаче певицата започнала да се сблъсква с все повече проблеми. През 2001 г. тя била хоспитализирана заради нервен срив и физическо изтощение. Малко след това й поставили и диагноза биполярно разстройство. По същото време дошъл и първият провал на певицата - този на сингъла Loverboy. Междувременно таблоидите пишели, че певицата има суицидни мисли и че злоупотребява с наркотици.

По-късно с ужас Марая установила, че проблемите й започнали именно след закупуването на рояла и затова тя бързо го премахнала от дома си. По-късно в интервюта певицата признава, че инструментът пази тъмни тайни и предпочита да му се любува отдалече.

Дънките и ботушите на Мерилин

Томи Хилфигер обожава Мерилин Монро и през годините е закупувал на търгове много от нейните вещи. Сред тях са дънки и каубойски ботуши, които впоследствие подарил на Бритни Спиърс и Деми Мур. Русокосата певица се сдобила с безценния подарък през 2007 г. Колкото и странно да звучи, проблемите в личен и професионален план за Бритни започнали именно тогава. За Деми Мур не е известно кога е получила каубойските ботуши и повлияли ли са те ли на нейния живот в негативен план.

View post on Instagram