Автор
Антония Дамянова

Как изглежда днес първата Жива Барби в света, която вече е на 66 години

В днешно време благодарение на пластичната хирургия корекциите във външния вид са нещо напълно обичайно. Все по-често виждаме "жертви на силикона", които искат да изглеждат като Кен, Барби или някакъв анимационен герой.

В миналото подобни интервенции бяха нещо изключително рядко и иновативно. Една от най-известните "живи кукли", а може би и първата, която имаше пръст в подобни интервенции, за да се превърне в кукла Барби, е Синди Джаксън.



Така Синди първа влиза в Книгата на рекордите на Гинес като "най-пластмасовата" жена в света.

Разбира се, днес нейният рекорд е надминат от Живия Кен, но Синди има едно явно предимство. За разлика от днешните звездни изроди, операциите наистина са я направили по-красива и не по-малко естествена. Всички интервенции са били извършени толкова изящно, че Синди до днес си остава като най-привлекателната "кукла Барби".

Първата си операция Джаксън прави през 1987 г. Следват още 14 през следващото десетилетие. Те включват липосукция, три пълни повдигания на лицето, две операции на носа, два лифтинга на очите, импланти на устните и бузите, намаляване на брадичката и още няколко процедури.

Освен това Джаксън е претърпяла повече от 50 нехирургични процедури, включително инжекции с ботокс, филъри и перманентен грим.

Сега Синди е на 66. Работи като телевизионен водещ и консултант по козметология и пластична хирургия. В същото време самата тя продължава да подобрява външния си вид. Колко обаче са общо всичките ѝ интервенции досега, тя самата не желае да издаде.

Причината е простичка - Джаксън иска някой друг да вземе нейната титла в Книгата на рекордите. Например Живият Кен, когото тя следи с интерес.

"Имам десетки хирургични и нехирургични процедури – не мога да си спомня всяка една от тях. Все едно да помолиш някой да ти каже колко пъти е подстргвал косата си през последните 30 години", казва Синди.

"Нямам обаче намерение да регистрирам новите си интервенции, защото ми писна да ме наричат кукла Барби. Не искам да се състезавам. Мисля, че някои хора, като например Родриго Алвес, известен като Живия Кен, са по-суетни и имат по-голямо желание да поставят рекорд. Всичко, което някога съм искала аз самата, е да изглеждам добре, но естествено", споделя 66-годишната Синди Джаксън.

Четете още: Носът на Живия Кен се разпадна, а устата му се изкриви след поредната операция