Автор
Антония Дамянова

Елизабет II ще пропусне важно събитие, за да се срещне с правнучката си Лилибет

Още тази седмица Меган Маркъл и принц Хари ще се завърнат в Обединеното кралство, за да участват лично в празничните събития, посветени на платинената годишнина на Елизабет II.

Известно е, че те ще тръгнат на това пътешествие с децата си – Арчи и Лилибет, която между другото на 4 юни ще посрещне своя първи рожден ден. И родителите ѝ възнамеряват да отпразнуват тържеството в родината на херцога на Съсекс.



Този ден ще бъде специален за бебето и поради причината, че ще се срещне за първи път с височайшата си прабаба. Известно е, че малката госпожица е кръстена на майката и бабата на принц Хари. За Елизабет II това също ще бъде радостен ден - тя е виждала правнучката си само по видеовръзка и отдавна не е общувала с правнука си Арчи.

За да присъства на празника и дългоочаквана среща с провнуците си, кралицата трябваше да изостави важно събитие. Първоначално на 4 юни тя трябваше да отиде в Съри за традиционните състезания за колоездене. По информация на The Sun има промени в графика на Нейно Величество, като принцеса Ан ще замести майка си на събитието.

Изборът на кралицата да загърбва едни събития за сметка на други е свързан както с лични причини, в случая рождения ден на Лилибет, така и с разклатеното здравословно състояние на самата Елизабет II. Не е тайна, че напоследък тя прави всичко възможно да присъства на най-важните срещи, но все по-често отменя някои пътувания поради факта, че не се чувства в най-добрата си форма.



Четете още: Кралица Елизабет сложи розово червило и отиде на конни надбягвания, чака 11-месечното бебе на Меган и Хари през юни