Автор
Христина Кирилова

Мъжете са луди по жените с този цвят на очите

Казват, че очите са прозорец към душата и че погледът казва всичко за човека, който стои срещу вас. Това е и тайната на привличането, на любовта. И дори без да осъзнаваме, много често се влюбваме в очите и погледа на някого. И все пак - цветът на очите влияе ли на начина, по който ни възприемат другите? О, да и то много! По последни проучвания дамите с точно определен цвят на очите са много по-привлекателни за мъжете от всички останали. Нека видим кой е той:

Според ново изследване във Великобритания, цветът на очите до голяма степен определя колко сме привлекателни за противоположния пол. Дори и в ерата на онлайн запознанствата, този фактор е решаващ за начина, по който ни възприемат. Все пак, много от нас публикуват цяло море със свои снимки и това, което първо прави впечатление на тези, които ни наблюдават, са очите ни. А ето какво сочат резултатите от изследването:

От проучването става ясно, че най-малко привлекателният цвят на очите, според мъжете, е зеленият. И макар той да е красив и рядко срещан, не е толкова очарователен. Оказва се, че господата са най-привлечени от жени с кафяви очи, който е най-разпространеният на планетата. 70% от населението на света е с този цвят на очите, вторият най-разпространен цвят е синият, а само 2% от хората са със зелени очи.

Разбира се, предпочитанията към хора с определен цвят на очите са строго индивидуални, но любопитен факт е, че според експерти, човек подсъзнателно избира партньор според цвета на очите му. И че неслучайно предпочита един нюанс пред друг. Например, ако в детството ви сте общували с човек от семейството или сте имали приятелство с човек със сини очи и това ви носи хубав спомен, то вие подсъзнателно днес предпочитате партньорът ви да бъде синеок. Или да избирате своята половинка да бъде с такъв цвят на очите, какъвто е имал човек, към когото сте били силно привързани в детството си.

Но не забравяйте - погледът е най-прекият път към душата, а цветът на очите е само красив нюанс.

Четете още: Вижте участничките в американския вариант на 'Ергенът' - доста са хубави (Снимки)