Автор
Ива Петрова

Как да пазаруваме правилно така, че хем ние да сме доволни, хем портфейлът да е пълен

Много от нас в стремежа си да си доставят удоволствието от някоя и друга нова покупка в магазина, излизат от него с пълни торби, но с празен портфейл. Нерядко се оказва, че повечето тоалети и аксесоари, с които сме се снабдили, отиват в гардероба за години наред, или търсим на кого да ги подарим.

За да харчите разумно по време на шопинг терапия така, че да останете хем вие доволни, хем и портмонето пълно, споделяме за вас няколко безценни съвета от сайта tipmansion.com.

1. Купувайте само това, което наистина ви харесва!

За да направите правилния избор, запомнете следния съвет – ако по време на пробването на тоалета в съблекалнята, сте забелязали, че нещо не е наред, въпреки че много го харесвате, не го купувайте. Откажете се от него на момента, за да не съжалявате по-късно!



Опитът показва, че често правим грешката да купуваме тоалети, които на пръв поглед ни харесват, но впоследствие се оказва, че не са за нас. Обличаме ги или веднъж в живота си, след което отиват в забвение.

2. Не се поддавайте на търговските трикове



Обикновено, след като видим, че някоя стока е намалена, ние автоматично превключваме на режим „харчене“, само и само да си набавим тоалети, които иначе можем да си ги позволим на по-висока цена. Така решаваме да си набавим колкото се може повече тоалети и аксесоари на по-изгодни предложения. В края на краищата в такива моменти впоследствие се оказва, че сме купили неща, които в действителност не са подходящи за нас или дори изобщо не ни харесват.



За да не се поддадете на изкушението, се опитайте да си отговорите на въпроса бихте ли платили пълната цена за този продукт?

3. Качеството над количеството

Когато даден артикул е привлякъл вниманието, първо се убедете в неговото качество. Ако то не е на ниво, не бързайте да трупате гардероба си с поредната свита, деформирана и обезцветена дреха, каквато ще стане още след първото пране. Ако пък чак толкова държите точно на този топ например, проверете в съседния магазин – там може и да е по-евтин.

4. Научете се да комбинирате

Не е задължително всеки път да излизате с нов тоалет, за да сте различни. Вместо да харчите непрекъснато, опитайте се да проявите повече креативност и творчески усет. Например съчетайте любима блуза с ефектен шал или колие. Поставете отгоре топ с голо рамо. Комбинирайте я с друг тоалет – пола или панталон. Надграждайте, смесвайте, творете. Не е необходимо да си купувате постоянно нови дрехи, но все пак е хубаво да разнообразите стила си и винаги да изглеждате стилно.



5. Останете верни на стила си

Останете верни на стила си. Само така ще се чувствате комфортно и уверени. Не се поддавайте на минупалциите на приятели, докато пазарлувате с тях. Те лесно могат да ви подведат при избора на тоалет и да ви убедят да купите нещо, което иначе никога не бихте облекли. Важно е в такива моменти да се доверите на своята интуиция, на вътрешния си усет към естетика и вкус.

Бъдете уверени в дрехите си и всички ще ви се възхищават!

Четете още: Ето как отговори Кейт на критиките към муцуните на малкия Луи