Автор
Антония Дамянова

Кортни Кокс на 58: Не осъзнавах, че изглеждам странно заради инжекциите по лицето - неща, които не бих си причинила сега

На 15 юни една от любимите ни холивудски актриси празнува своя рожден ден за 58-и път. Нейното име е Кортни Кокс, която познаваме най-вече със знаковата ѝ роля на очарователната Моника в сериала „Приятели“. Звездата от култовия ситком обаче съвсем не дава годините да се отразят на външния ѝ вид и днес продължава да изглежда все така зашеметяващо.

По повод личния ѝ празник споделяме няколко любопитни факта за нея:

Кортни Бас Кокс, както е цялото ѝ име, е родена в Бирмингам, щата Алабама. Тя е най-малкото от четири деца в семейството.

Преди да се ориентира към актьорството, Кортни учи интериорен дизайн и архитектура във Вашингтон.

Не след дълго Кокс е забелязана от агенцията за модели Ford. Зад всичко това стои братовчед ѝ Стюърд Копеланд, който я съветва да кандидатства при тях. Красотата и таланта ѝ веднага са забелязани от ръководството на компанията, което веднага я наема на работа.

Началото на кариерата на Кортни Кокс е белязано от участието ѝ в емблематичния клип на песента на Брус Спрингстийн „Dancing in the Dark“.

Но продукцията, която я изстрелва на върха на световната слава, е именно сериалът „Приятели“. Любопитен факт около филма е, че при прослушването Кортни Кокс се явила за ролята на Рейчъл Грийн, изиграна впоследствие от Дженифър Анистън. Кортни обаче получила ролята на грижовната и пленителна Моника Гелър.

Друг известен сериал с нейно участие, е не по-малко успешния американски ситком „Агнешко“.

Днес Кортни Кокс може да се похвали с редица номинации и няколко отличия от различни филмови награди, сред които за най-добра главна женска роля в комедиет сериал за участието ѝ в „Агнешко“.

Сред любимите хобита на актрисата, на първо място се нарежда страстта ѝ към бойните изкуства. От много години насам Кортни посвещава немалка част от времето си на тренировки по будокан карате.

Друг любимо нейно занимание е купуването, ремонтирането и препродаването на къщи.

Сред известните мъже, с които Кортни Кокс има романтична връзка, са Майкъл Кийтън, с когото излиза в продължение на шест години – от 1989 до 1995 г.).

Друг звезден мачо, топлил леглото ѝ, е Дейвид Аркет.

С Дейвид Аркет

За него се омъжва през 1999 г. и се развежда през 2013 г. От брака си с него Кортни има едно дете – Коко Аркет, която само преди два дни навърши пълнолетие.

С дъщеря си Коко

С дъщеричката си Коко звездата е бременна по време на последния епизод в сериала „Приятели“, в който Моника и Чандлър осиновяват две близначета.

Настоящата половинка на актрисата е Джони Макдейт. Любовта между двамата се възпламенява през 2013 г. Шест месеца след началото на романса им, през юни 2014 г., актрисата получава предложение за брак.

Сватбата обаче така и не се случва. В края на 2015 г. двамата се разделят и Кортни сваля годежния пръстен.



Половин година по-късно те отново започват да се виждат и от средата на 2016 г. медиите с увереност започват да твърдят, че любовният им роман е възроден.

Давайки си втори шанс, Кортни и Джони се опитват да се крият от медийното внимание и се появяват рядко на публични събития. Освен че не обичат да парадират с връзката си, двамата избягват да говорят за чувствата си.



Но след като звездата от сериала "Приятели" си направи Инстаграм, тя започна да споделя моменти от съвместния им живот. И от време на време поздравява любимия си. Прави го редовно за Свети Валентин, рождени дни и различни годишнини.

Дженифър Анистънпък е една от най-близките приятелки на Кортни. Тя е и кръстница на дъщеря ѝ.



Кортни Кокс е известна и с факта, че е една от звездите с най-много пластични операции. Преди години тя признава, че е прекалила с корекциите и съжалява за това.

Ето и няколко нейни мисли за самата нея, за семейството, остаряването и приятелите:

"За да изглеждам поне наполовина по-красива, трябва да направя три неща: да извия миглите си, да „оправя“ веждите си и да нанеса червило."

"Аз съм много отворен човек. Знам, че понякога казвам повече, отколкото трябва, но съм такава, каквато съм."

"Не искам да го отричам. Аз съм чист човек, но не мисля, че това ме прави специална."

"Да остаряваш красиво е едно нещо, да се опитваш да забавиш процеса е друго."

"Имаше време, когато си мислех: "О, променям се. Изглеждам по-стара". Затова в продължение на години се опитвах да задържа младостта си. Не осъзнавах, че изглеждам много странно заради всичките инжекции и другите неща, които си правех на лицето - неща, които не бих си причинила сега."

"Няма нищо лошо в това, че ще стана на 60, просто не мога да повярвам. Времето лети толкова бързо. Няма съмнение, че в момента съм много по-земна, научих толкова много неща - на какво да се радвам, какво да правя повече и какво да пусна от живота си."

"Нямам време за повърхностни приятели. Искам да кажа, ако наистина си самотен, можеш да имаш повърхностен приятел, но във всяка друга ситуация това е глупост. Какъв е смисълът?

Четете още: Дженифър Анистън чукна 52 по секси рокличка (снимка)