Автор
Весела Георгиева

Вече сте почти на 40? Вижте какво да очаквате от живота според зодията

Ако сте на прага на своите 40 или вече сте ги навършили, трябва да знаете няколко неща. Нямате време за чакане. Нито за твърде много мислене. Животът се е изтърколил и вече сте в една от най-осъзнатите си възрасти. Трябва да сте се научили да казвате "не", да сте готови да се разделите с това, което не е за вас и да приемете това, което ще ви направи щастливи.

Овен

Няма причина да се притеснявате от годините, защото под влиянието Марс, планетата на енергията, вашата енергия е почти безкрайна. Може да имате нужда от повече сън, отколкото когато сте били на 20. Но сте все така смели, енергични и готови за приключения. Ставате все по-уверени в себе си. Можете да разчитате на шестото си чувство.

Телец

Не се страхувайте, че вашата привлекателност ще стане по-малка. Напротив. Чаровното ви излъчване става все по-силно и по-неустоимо. Истинските ви качества се крият точно във вашия чар и общителност, а на тях възрастта им помага. Вие сте управлявани от Венера, планетата на красотата, визията ви може да се промени с възрастта, но само към по-добро.

Близнаци

Вие не се вълнувате много от цифрата на възрастта, защото душата ви е безкрайно млада. Меркурий, планетата на логиката, ви е надарил с интелект и аналитичен ум, заради които успявате да приемете настъпването на зрелите си години твърде спокойно. На 40 години вие ще имате повече пари и свободно време, в сравнение с 20-е и 30-е си години. Така ще имате възможност най-после да си позволите това, което не сте могли, когато сте били по-млади и забързани.

Рак

Само когато любовните ви рани от младостта зараснат, ще можете наистина да се насладите на красотата на живота. И на годините. Вашата владетелка - Луната, ви кара да имате силен инстинкт на родители. И точно това ви носи удовлетворение - семейството. Около него се върти и целият ви свят.

Лъв

След 40 г. идва момент, в който вие вече не сте центъра на Вселената за близките си и това малко ви огорчава. Но пък зрялата възраст ви носи повече финансови бонуси, доверие и уважение, а това ви прави щастливи.

Дева

Благодарение на младежкия си вид и дух, вие винаги изглеждате поне с 5 години по-млади. А на 40 г. ще се радвате на спокоен живот - кариера, семейство, нови приятелства. И възможност да правите това, което ви носи радост.

Везни

Подобно на Телец, вашата управляваща планета е Венера, планетата на красотата. Изглеждате наистина добре, а след 40 г. ставате особено привлекателни. Чаровни сте, забавлявате се, развлеченията нямат край. Какво повече може да иска човек?

Скорпион

Под влиянието на вашия тъмен владетел Плутон след 40 може да добавите нотка мрачен чар. Но вие така или иначе не страдате по младежките си години. Улегнали сте, спокойни и доволни от това, което имате.


Стрелец


След Близнаци и Водолей, вие сте третият знак, който буквално е символ на младостта. Първите бръчки тип пачи крак няма да ви разстроят. Чувствате се прекрасно, защото ви управлява още една планета - тази на оптимизма - Юпитер.

Козирог

Сатурн – планетата на зрелостта, знанието и амбицията, ви помага да преминете достолепно през всички възрасти. Не страдате по отминалата младост, тъкмо напротив. Имате планове за поне още 40 години напред, радвате се на постигнатото и въобще не смятате да спирате.

Водолей

И на вас възрастта ще ви донесе само ползи, защото вие сте млади по дух, а благодарение на влиянието на Уран имате и куп идеи за бъдещето. Уран е планетата на промените. След 40 обаче ще трябва да се грижите повече за здравето си и да се откажете от вредните си навици. Ще трябва да намирате повече време за почивка, да заложите на правилното хранене и да бъдете по-активни физически.

Риби

Ако сте започнали да се грижите навреме за здравето и финансите си, няма да имате причина за притеснение след като навършите 40. Тъкмо обратното. Нищо чудно точно на 40 или по-късно да откриете своята половинка.