Автор
Весела Георгиева

Забравете за тези думи! Те източват положителната ви енергия

Ненапразно казват, че думите притежават магична енергия. С думи наричаме, с думи се вричаме, с думи прогонваме...

Обличаме емоциите си в думи всеки ден. И трябва да знаем, че има думички, които отнемат от нас слънчевата и позитивна енергия. Кои са те?

Не. Тези две букви буквално изпиват щастието от живота ви. Опитайте се да ги избягвате. Колкото по-рядко използвате думата "не", толкова по-красив ще става живота ви.


Мразя.

Недейте. Кажете "не харесвам", но не и "мразя". Омразата е наситена с отрицателна енергия. Изразявайте несъгласието си и възмущението си по друг начин.

Проклятие.

Лошо, много лошо. Не пожелавайте зло на хората, дори да не ги харесвате, ама наистина. Защото злото, което пожелаваме, винаги се връща при нас. Опитайте по друг начин.

Бедност.

Не казвайте, че сте бедни, че нямате пари, тези думички кодират ежедневието ни. “Бедността” лишава от енергия не само вас, но и мястото, където сте. Можете да кажете, че временно не сте толкова добре финансово, колкото ви се иска, но не и че сте бедни.

Смърт.

Не изричайте тази думичка. Тя носи лоша енергия. Когато някой каже "смърт", светът става малко по-сив и злокобен. Често, когато казвам на сина си, че някой близък е починал, използвам думичките "Отишъл на небето" или "станал звездичка".

Никога.

Нали знаете - никога не казвайте “никога”! Думичката краде жизнена енергия, убива положителните емоции и служи буквално като отрицателно заклинание.