Автор
Теодор Муховски

7 брилянтни метода банята ви да заблести от чистота

Почистването на банята е едно от досадните задължения у дома. На никого не му е приятно да търка плочки и да мие тоалетната. Но това се налага, при това трябва да се прави сравнително често.
Почистването на една баня може да бъде много по-лесно и бързо, ако знаете тези 7 лесни и ефективни трика.

Не ви трябват скъпоструващи и вредни препарати, които могат да ви докарат проблеми с дишането.

Почистването на банята може да стане приятно, лесно и бързо, ако имате под ръка малко сода, лимон оцет.

Сега ще ви запознаем с 7-те ефективни начина банята ви да заблести от чистота и да замирише приятно. Ще ви отнеме не повече от час, а резултатът ще е наистина впечатляващ.

Чиста вана

Ваната може да добие цвета, какъвто сте си я купили и да стане като нова. За целта трябва да премахнете мръсотията и бактериите в нея. Всичко, което ви е нужно, за да я направите като нова, са четири литра топла вода, към които да добавите малко оцет, чаша твърд алкохол и четвърт чаша сода. Получената смес я нанесете върху ваната и оставете 15-20 минутки да отвърне. После изплакнете със студена вода. Ще останете очаровани от това колко бързо сте успели да я почистите и тя да изглежда все едно днес е купена от магазина.

Почистване на душа



Когато водата е твърда, душът често пъти страда от задръстване с котлен камък. Скъпо е да си купувате нова душ слушалка през месец, затова има начин да почистите тази, която имате. Нужен ви е малко оцет и душът ще се изчисти от наслагванията. Ако утайката е в повече, трябва да изсипете оцетът в найлоново пликче и да го завържете така, че дюзата на душа да се накисне в сместа. След два часа го изплакнете с топла вода.

Почистване на огледалото в банята

Забравете за препаратите за почистване. Огледалото може да добие блясъкът, който желаете, с помощта на смес от водороден прекис плюс сода за хляб. После трябва да го изплакнете с обикновена гъба.
Кремът за бръснене е друг изпитан трик, който ще накара огледалото да не се изпотява и винаги да е кристално чисто.

Почистване на тоалетната

Винаги досадно задължение, но и тук има тънкости, които ще ви улеснят напълно. Трябва ви разтвор от 10 милилитра топла вода, 3 грама сода, два грама лимонов сок. Разбъркайте получената смес и нанесете по ръба и във тоалетната. След това изчакайте два часа и изплакнете с четката за тоалетна. По този начин варовикът ще бъде победен.

Почистване на четката за тоалетна

И този аксесоар е скъпоструващ, затова си заслужава да направите старата си четка като нова. Намерете контейнер или някакъв друг съд, който след това да изхвърлите. Поставете концентриран почистващ препарат и прибавете половин чаша сода, 2 супени лъжици сол, четвърт чаша оцет. Залейте всичко това с кипяща вода. След час четката ще бъде абсолютно чиста.


Почистете смесителите за сапун и шампоан



Ако видите мръсотия или ръжда по смесителите, посолете обилно засегнатата повърхност и сипете малко лимонов сок отгоре. Лимонът се разтваря, а солта ще премахне ръждата. Оставете го така една нощ и на сутринта изплакнете с вода. Резултатът ще е видим!

Освежаване на тавана

Необходим ви е обикновен парцал и кофа. Ако искате да премахнете прах и петна от тавана, поставете в кофата за миене малко оцет и вода, като да са в равно съотношение. Пазете очите си, когато го правите. Минете таванът с парцала и ще видите, как все едно току-що е боядисан.

След тези стъпки, вашата баня отново ще е чиста и свежа и няма да ви е срам да си каните гости.
Споделете тези трикове с някой приятел или роднина, защото са ценни и важни.

Ако се сещате още методи - можете да ги коментирате и да помогнете на още хора да освежат и почистят банята си.

Четете още: 6 вещи от кухнята, които изсмукват добрата енергия и благополучието