Автор
Весела Георгиева

Как ретроградността на планетите влияе на кармата

Когато една планета е ретроградна, нейните енергии са обърнати навътре и стават по-субективни. Енергията се проявява по-бавно във външния свят, частично защото човек е склонен да мисли по-задълбочено...

Според Мартин Шулман, ретроградните планети са склонни са преминат през бариерата на времето. Човек пренася спомени от минали животи в настоящето.

Ретрограден Меркурий. Обръща мислите ни назад - карайки ни да се връщаме към събития и минал опит. Мисловният процес е по-скоро подсъзнателен, отколкото осъзнат. Във взаимоотношенията си реагираме така сякаш околните са хора от миналото ни.

Ретроградна Венера. Води до трудности в свободното изразяване на любовта и чувствата към другите. Усещаме липсата на емоционално удовлетворение и интерпретираме събитията през призмата на това колко обич получаваме или не. Преувеличават се загубите, получените рани. Във връзката си с останалите разкриваме това, което е съхранено в спомените на душата от миналите животи. Възможно е да бъдат блокирани връзки и любовни отношения, поради страх от повтаряне на събитията от миналото.

Ретрограден Марс. Енергията се обръща навътре, включително сексуалната енергия. Склонни сме да пресъздаваме чрез различни ситуации минали животи и опит. Възможно е да се върнете към стари познанства, връзки, хора, които са ви карали да се чувствате добре.

Ретрограден Юпитер. Обръща енергията за разширение навътре, така че да има по-голям вътрешен растеж, духовен. Това води до отлагане, до ново планиране на вече взети решения. Търсим своята истина, намираме мъдрост, свободен дух.

Ретрограден Сатурн. Получаваме втори шанс. Съмнявате се в своята ценност и правота. Но душата е достигнала своята зрялост и постига всичко, което сте си поставили като цел. Вървите напред чрез постигане на съвършенство. Минавате по стар път, за да направите нещата така, както е трябвало...

Ретрограден Уран. Трудно изразяваме себе си, своята индивидуалност. Преоткривате себе си, целите си, идеите си. Пътят е дълъг и труден, но ако сте упорити, ако сте себе си, ще успеете.

Ретрограден Нептун. Търсим мистерии, духовни загадки, следваме интуитивно своя неосъзнат ум. Време за духовна еволюция. Време е да се научите да различавате мечтите, които са нереални от тези, които ще ви направят щастливи. И да следвате интуицията си.

Ретрограден Плутон. Обръщаме се навътре към своето подсъзнание. Толкова дълбоко, че някои от нас стигат и до свръхсъзнанието. Използвайте силите си само за положителни неща. Възможно е прераждане. Живейте тук, в реалното, но не губете връзката си с духовното.