Автор
Ева Григорова

Тайната е разкрита: Ето как кралица Летисия постига идеалната си фигура

Кралица Летисия е една от най-елегантните кралски особи в Европа, която предизвиква възхищение с безупречния си стил и стройна фигура.

Как обаче успява да поддържа страхотната си форма 49-годишната кралица на Испания? Според специалисти, съпругата на Филип VI е голям фен на спорта - прави физически упражнения всеки ден, ходи много пеша, прави йога и силови упражнения. „Кралица Летисия следва рутина, която ѝ помага да остане в перфектна форма. Тя редува силовите тренировки с разходки и йога“, каза източник, близък до семейството.

View post on Instagram
 

Думите му бяха потвърдени и от личния треньор на кралската особа - Хосе Игнасио Ернандес-Коронадо, който отбеляза, че такава фигура може да се постигне само чрез правилен набор от упражнения. „Три дни в седмицата тя работи върху мускулите на ръцете – укрепването на ръцете изисква усилия и търпение, но кралица Летисия се справя отлично с това. Тя рядко нарушава режима си и се опитва ясно да спазва всички препоръки “, каза Хосе Игнасио Ернандес-Коронадо.

View post on Instagram
 


В допълнение към това, служителка на двореца Сарсуела (официалната резиденция на кралицата и краля на Испания) каза, че Летисия по принцип е много дисциплинирана - според жената, съпругата на крал Филип ясно следва ежедневния си режим, тя става и си ляга по едно и също време всеки ден, яде в определени часове и поддържа необходимото ниво на физическа активност: „Тя става рано, около 7 сутринта и обикновено използва сутрешните часове, за да тича из градината на двореца. Освен това, при нея редовно идва личен треньор - той разработи специален тренировъчен план за кралицата, в който се редуват силови и кардио натоварвания, а освен това, тя се е занимавала с бокс преди.”

View post on Instagram
 


В същото време тренировките биха били ефективни, само ако се спазва диета и кралица Летисия очевидно е наясно с това - според източници, близки до кралското семейство, съпругата на крал Филип се придържа към Средиземноморска диета и избягва продукти, съдържащи захар. „Протеините (в пилешкото и рибата, както и в някои зеленчуци), са структурната основа на мускулите и са необходими за производството на мускулни влакна, така че кралицата се фокусира изключително върху протеиновите продукти“, обяснява Хосе Игнасио.

Освен това, от време на време, кралица Летисия следва и диетата на Периконе, която включва прием на храни, които намаляват възпалението и имат антиейдж свойства. Примерно меню за нея можете да видите тук.