Автор
Христина Кирилова

Ето защо не ви върви с мъжете: Той трябва да е с 10 години по-голям от вас, за да сте щастливи

Ако в този забързан свят сте без половинка и не се чувствате щастливи от този факт, със сигурност се нуждаете от някой-друг съвет за това към кой тип мъже трябва да се фокусирате. Днес решихме да ви ударим едно рамо по този въпрос и да ви споделим най-добрите насоки от австралийския експерт по връзките Джейк Мъдок, който определя себе си като специалист по "трудната любов".

Джейк е категоричен, че е успял да разбие кода на щастието и да разбере точно от какво се нуждае една жена, за да бъде щастлива с мъжа до себе си и най-важното - към какви господа да се стреми, ако все още е необвързана.

От опита си като експерт, както и от личните си преживявания, Мъдок е достигнал до заключението, че комбинацията от жена и по-млад от нея мъж, много рядко работи успешно и обикновено отношенията им приключват и то не след дълго. Той споделя, че има чисто биологично обяснение за това защо дамите трябва да имат любовни връзка единствено с мъже, които ги водят в годините. Но тук също трябва да бъде уточнено, че перфектната разлика не е голяма, тя варира между 5 и 10 години в полза на мъжа.

"Двата пола съзряват емоционално в различни етапи от живота. Науката е установила, че на мъжете им трябват около 10 години повече, за да достигнат емоционалното развитие на жена, която е на тяхната възраст", заявява Джейк.

Експертът споделя още, че по-възрастният мъж се страхува по-малко от сериозно обвързване и е много по-решителен, когато взима решения за връзката. Също така той има повече житейски опит, който ще помага за бързото разрешаване на проблемите. Но освен за жената, връзката между нея и с 10 години по-възрастен мъж, носи ползи и за него. Според Мадок, по-младата дама задейства мъжествената енергия на половинката и по-лесно му позволява да бъде водещата страна в отношенията.

Експертът е категоричен, че мъжът, който води с 10 г. жената във възрастта, ще бъде улегнал и няма да залага на глупави игрички, както правят по-младите и ще има повече желание за развитие на връзката, отколкото да повтаря грешки от миналото. Също така, по-опитният мъж може да оцени много повече жената до себе си.

Джейк Мадок разкри и тайната на много от връзките, които се провалят и заключи, че причината за краха в отношенията много често се крие в недостатъчно ефективната комуникация между мъжете и жените, игнорирането на мъжката и женската енергия, приемането за даденост и липсата на уважение помежду им.

Четете още: Съсипана съм: Мъжът ми има връзка с дъщеря ми