Автор
Христина Кирилова

Секс два пъти седмично пази от грип и още нещо

Едва ли някога сте чували от личния си лекар изречението "Прави повече секс и ще оздравееш", но според скорошни проучвания, има много истина в него. А и е известно, че сексът е полезен, нали?

Според учените от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина, редовните полови контакти са също толкова важни за здравето, колкото и здравословната храна, спорта и добрите навици. Те дори стигат по-далеч със заключението, че пълноценният сексуален живот е не по-малко важен за здравето от отказването на тютюнопушенето.

Сексът подсилва чувствително имунитета, поддържа сърцето ни здраво и е един от най-добрите лекове срещу депресия и това са само малка част от предимствата на половия акт. В друго скорошно проучване пък се твърди, че сексът най-малко три пъти в месеца, може да ни предпази от тежко протичане на Ковид, тъй като той помага на организма да бори по-лесно и по-бързо патогените.

Много по-отдавнашни изследвания сочат, че сексът два пъти седмично може да завиши нивата на имуноглобулин А, който е част от имунния отговор на организма и ни защитава от инфекции.

Също така е доказано, че оргазмите имат не само невероятен ефект върху настроението ни, но и могат да бъдат невероятно добро средство срещу хрема. И никак не се шегуваме, проучването е публиклувано в специализирано медицинско списание.

А ако се страхувате от менопаузата, сексът отново може да е най-ефективното ви помощно средство, тъй като е доказано, че дамите, които по-често се отдават на горещи преживявания, са с по-късна менопауза.

Четете още: Богиня в леглото? Да, такава сте, ако той се държи по този начин