Автор
Антония Дамянова

И звездата от "Сам вкъщи" Девин Ратрей е обвинен в изнасилване. Ми то не остана знаменитост без подобно обвинение в Холивуд?

Звездата от "Сам вкъщи" Девин Ратрей е обвинен в изнасилване на своя приятелка. Инцидентът се е случил в Ню Йорк, четем в CNN. Според обвинението, актьорът, прочул се с ролята си на Бъз Маккалистър в коледния филм от 1990 г., е нападнал Лиза Смит в апартамента си в Манхатън през 2017 г. Същата твърди, че 45-годишният мъж я е упоил, след което я изнасилил. Малко след предполагаемия инцидент, отишла в полицията, за да подаде сигнал.

Това не е първото обвинение в сексуално насилие срещу актьора. Миналата година Маккалистър бе арестуван по обвинение в домашно насилие от тогавашната си приятелка. По думите ѝ той се опитал да я удари.



По-късно актьротъ бе освободен под гаранция от 25 000 долара. Самията той пледира невинен, а новината за ареста му влезе в заглавията на вестниците.

По информация на британския вестник Metro именно казусът от миналата година провокирал Смит да се свърже с полицейски служители, за да попита какво се случва с нейното собствено дело срещу звездата и защо то все още не е заведено. В отговор ѝ било казано, че служителите неправилно решили, че тя не иска да повдига обвинения, поради което прекратили случая. Ход, който, по думите ѝ, я оставил "съсипана".



CNN припомня още, че Смит и Ратрей са били приятели повече от десетилетие преди предполагаемия инцидент на 21 септември 2017 г. Смята се, че двойката се е срещнала на по питие, заедно с брата на Смит и друг приятел, след което всички отишли в апартамента на актьора, за да продължат купона.

Пред изданието Смит разказва още, че актьорът постоянно наливал чашите и че дори възнамерявал на нея да даде конкретна чаша. След като почувствала умора, той ѝ предложил да преспи с него. "Спомням си, че се събудих и не можех да помръдна", казва тя. "Не можех да отворя очи, но чувах какво се случва и усещах какво се случва. Знаех, че другите двама души са си тръгнали, а аз все още бях на дивана".



Тя твърди, че Ратрей я е изнасилвал в продължение на "цяла вечност", преди да я остави на дивана. На следващия ден Смит изпратила текстови съобщения до актьора, в които му заявила, че той я е упоил и изнасилвал. Той обаче отрекъл да ѝ е посягал, твърдейки, че не е в състояние да прави секс, защото е импотентен.

След предполагаемия инцидент тя подала сигнал и през ноември 2017 г. служител на нюйоркската полиция я разпитал. Тогава предприела стъпки да сътрудничи на полицията и изпратила дрехите, които е носела през нощта, за да ѝ бъде направен ДНК тест, разказва тя пред CNN. Самият Ратрей за пореден път е отрекъл всички обвинения срещу него и категорично е заявил пред изданието, че двамата "не са правили секс".

Но това, за което си мислим напоследък е, че обвиненията на известни личности в сексуално насилие като че ли напоследък станаха мода. Интересното в случая е, че въпросната дама си припомня за инцидента пет години след него, твърдейки, че се чудела защо делото ѝ не било задействано.

А още по-интересното е, че повод да си припомни за него е информацията от края на миналата година за повдигнато обвинение срещу актьора от тогавашната му приятелка в опит да я удари. Когато има два сигнала срещу един мъж, те могат да натежат в съда нали?



Дето се вика, у нас всяка втора жена досега да беше натрупала милиони, ако даваше под съд партньора си.

Ситуацията много напомня на ... както си бяхме гаджета и той изведнъж започна да ме изнасилва. А делата за изнасилване са тотално недоказуеми. Напоследък толкова много жени се сетиха че навремето са ги изнасили богати и известни мъже, че се замислям.

Не ни разбирайте погришно. Разбира се, че може да се случи на всяка жена. Разбира се чеследващата може да е всяка една от нас. Ама просто си представям изнасилването по-различно.Като нещо тежко насилствено, като нещо ужасно, списъци, с ужас, с наистина насилие. Не - бяхме в тях, напихме се, преказахме си цялата вечер заедно и той накрая нали...

Какво да кажем тогава за истинските изнасилвачи? Ми то не остана известен мъж, който да не е подлагал приятелките си на сексуален тормоз? Хайде, моля ви се...
И не, не визираме конкретния случай с актьора от „Сам вкъщи” - Девин Ратрей. Действително там дамите могат да имат сериозни основания да го обвиняват, но и не можем да твърдим на 100%, че той е лошият горой, а те – добрите.

Факт е обаче, че, откакто движението #Metoo се зароди след обвиненията срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн, днес все по-често се намират бивши половинки, (забележете „бивши“), които в един или друг момент от живота си са били обвързани с конкретна знаменитост и че тази знаменитост ги е изнасилила. Та същите тези крехки и възвишени дами изведнъж решават, че е настъпил момента за възмездие.

Истина или начин за облагодетелстване, можем само да гадаем. Що се отнася до обектите на обвиненията, всички знаем - те остават невинни до доказване на противното.

Четете още: Емили с тротинетката се преби със 100, докато изпреварва на Околовръстното. Питаме ви - ами ако вие карате след нея и тя падне пред колата ви?