Арнолд Шварценегер разтърси мрежата с това послание към Михаил Горбачов (снимка)

Зведният актьор и бивш губернатор на американския щат калифорния, мускулестият Арнолд Шварценегер изтъкна, че покойният президент на СССР Михаил Горбачов е бил един от героите му.

Според културиста, на Горбачов трябва да се отдели заслужено място в историята. Арни сподели, че за него Михаил бил негов приятел и че бил късметлия да познава такъв човек.

Актьорът постна снимка в неговия Туитър, на който са двамата с Горбачов.


"Има една стара поговорка, която гласи: Никога не се срещай с онези, които смяташ за твои герои. Мисля си, че това е най-лошият съвет, който някога съм чувал. Михаил Горбачов беше един от моите герои и за мен беше чест и радост да се срещна с него. Аз имах невероятния късмет да мога да го нарека приятел", пише под снимката Арни. "Ние всички можем да извлечем поуки от неговия невероятен живот", допълва той.

Като президент Путин неведнъж се е срещал с "бащата на перестройката".



Последно е приел бившия съветски лидер в резиденцията си в Ново Огарьово през март 2006 година, на следващия ден, след като Горбачов навърши 75 години. Путин всяка година е изпращал поздравления на Горбачов по случай рождения му ден (на 2 март), предава ТАСС.



Четете още: Сашка Васева разплака Албена Вулева