От днес всичко се променя: Чарлз има план да "разчисти" монархията, ето кои ще са потърпевшите

Принц Чарлз планира да направи сериозни реформи на британската монархия след смъртта на майка си. Тази стъпка може да изолира принц Андрю и принц Хари от кралското семейство завинаги.

Всички говорят как бъдещият крал имал планове да превърне монархията в една по-стройна машина с "по-малко поводи за слухове" и да "окастри" първата линия, предава „Дейли мейл“.

Наблюдателите на кралското семейство са на мнение, че принцът на Уелс има намерение да направи така, че да изчисти "паразитите" в кралството, като ще се очаква всеки член на фамилията да изпълнява изцяло своите задължения в новата по-стройна и модернизирана монархия.

Концепцията за "стройна монархия" бе ясно разчетена по време на платинения юбилей през юни, когато кралицата ограничи броя на хората, които можеха да се появят на балкона на Бъкингамския дворец, само до работещите членове на кралското семейство.



Оригиналният модел на принц Чарлз обаче, който предвижда кралско ядро да бъде от едва 7 души, включително и него, се изправи пред сериозни проблеми след серия от външни събития.

Планът е задействан още преди кончината на кралицата, в оригиналния му вид включваше монархия с принц Филип, принц Чарлз и Камила, принц Уилям и Кейт и принц Хари.

Филип обаче почина на 99 години през 2021 година и затова бъдещето на Хари в свитата монархия изглежда доста съмнително след решението му да се откаже от дворцовите си задължения и да се премести да живее в Америка със своята съпруга Меган Маркъл.

Междувременно принц Андрю, който също трябваше да е част от ядрото в качеството си на син на кралицата и брат на принц Чарлз, бе отлъчен от фамилията след делото срещу него за секс насилие, заведено в САЩ от Вирджиния Джуфре.



Експерти предупреждават, че орязването на монархията може да доведе до неспособността ѝ да участва традиционно в хиляди ангажименти всяка година.

Повдига се въпросът: Какво монархията ще спре да прави? Отказът от някои ангажименти без съмнение ще даде поводи за разочарование и недоволство.

Въпреки гореспоменатите рискове и загубата на евентуални ключови членове на семейството, наблюдателите са на мнение, че Чарлз ще реализира своя план за свиване на монархията.

Ето някои от нещата, които се очаква да се случат след началото на управлението на Чарлз :



- Чарлз заживее в Бъкингамския дворец.

- Камила, херцогинята на Корнуол, ще стане кралица консорт и ще заживее заедно с Чарлз в двореца.

- Уилям и Кейт, херцогът и херцогинята на Кеймбридж, ще станат херцог и херцогиня и на Корнуол, като може да наследят замъка Уиндзор.

- Принцеса Ан, второто дете на кралицата, ще получат ключови роли в новата монархия на Чарлз.

- Едуард и Софи, графа и графинята на Уесекс - най-малкото дете на кралицата и неговата съпруга също може да получат водеща роля в смалената монархия.

- Принц Хари и Меган Маркъл няма да подновят своите дворцови ангажименти, мотивирайки се с това, че са много заети в Щатите.

Четете още: След смъртта на Нейно Величество: Децата на Меган и Хари вече са принц и принцеса