След смъртта на Нейно Величество: Децата на Меган и Хари вече са принц и принцеса

Децата на принц Хари и Меган Маркъл - Арчи и Лилибет Маунтбатън-Уиндзор вече технически се водят принц и принцеса след смъртта на тяхната прабаба - кралица Елизабет Втора. Промяната идва, съгласно правилата, определени от крал Джордж V през 1917 г.

Като внуци на новопровъзгласения крал Чарлз III те също вече имат титла и от тях зависи дали ще пожелаят да я използват. Да припомним, че в ексклузивно интервю с Опра Уинфри Меган твърдеше, че на сина ѝ е отказана титлата принц. Също така тя обвини Бъкингамския дворец, че не е успял да защити Арчи, като е отказал денонощна охрана за него.



Тогава на въпрос дали за нея е важно Арчи да бъде наричан принц, Меган отговори, че не изпитва никаква привързаност към "величието" на официалните титли.

Традицията произлиза от пра-пра-дядото на принц Хари Джордж V, когато той издава заповед през 1917 г.

Единственото изключение от тази заповед е, че най-големият син на най-големия син на принца на Уелс също ще има право да използва тази титла.



Това означава, че само принц Джордж, като правнук на монарха по права линия на наследяване на трона, първоначално е имал право да бъде принц.

Кралицата се намеси преди раждането на Джордж, за да издаде патент за писма, с което да гарантира, че всички деца на Кеймбридж ще имат подходящи титли.



Това не се отнасяше за Арчи и по-малката му сестра Лилибет.

Въпреки това, след като Чарлз вече е крал, те вече са внуци на монарха и могат да бъдат наричани принц и принцеса.

Четете още: Операция Лондонски мост започна: Ето какво ще се случва 10 дни след смъртта на кралицата