След смъртта на Нейно Величество: Децата на Меган и Хари вече са принц и принцеса

09 септември 2022 | 12:49
22238
1
Снимки: getty images
1

Децата на принц Хари и Меган Маркъл - Арчи и Лилибет Маунтбатън-Уиндзор вече технически се водят принц и принцеса след смъртта на тяхната прабаба - кралица Елизабет Втора. Промяната идва, съгласно правилата, определени от крал Джордж V през 1917 г.

Като внуци на новопровъзгласения крал Чарлз III те също вече имат титла и от тях зависи дали ще пожелаят да я използват. Да припомним, че в ексклузивно интервю с Опра Уинфри Меган твърдеше, че на сина ѝ е отказана титлата принц. Също така тя обвини Бъкингамския дворец, че не е успял да защити Арчи, като е отказал денонощна охрана за него.

Хари и Меган

Тогава на въпрос дали за нея е важно Арчи да бъде наричан принц, Меган отговори, че не изпитва никаква привързаност към "величието" на официалните титли.

Традицията произлиза от пра-пра-дядото на принц Хари Джордж V, когато той издава заповед през 1917 г.

Единственото изключение от тази заповед е, че най-големият син на най-големия син на принца на Уелс също ще има право да използва тази титла.

Хари и Меган

Това означава, че само принц Джордж, като правнук на монарха по права линия на наследяване на трона, първоначално е имал право да бъде принц. Кралицата се намеси преди раждането на Джордж, за да издаде патент за писма, с което да гарантира, че всички деца на Кеймбридж ще имат подходящи титли.

Хари и Меган

Това не се отнасяше за Арчи и по-малката му сестра Лилибет.

Въпреки това, след като Чарлз вече е крал, те вече са внуци на монарха и могат да бъдат наричани принц и принцеса.


Четете още: Операция Лондонски мост започна: Ето какво ще се случва 10 дни след смъртта на кралицата

Още по темата

Коментари

1
  09 септември 2022 | 22:02 отговор
 

На никой не му дреме нито за теб иване нито за лъжливите ти деца, курварите могат да убият, който искат, но ще си останат зло и талкова.

 

Добави Коментар

Най-четени