Автор
Кристина Кирова

Кралска магия за вечна любов: 10 тайни, заради които Елизабет II и Филип останаха влюбени до гроб

Бракът между кралица Елизабет Втора и принц Филип е от онези, които ни карат да вярваме в съществуването на истинската любов. Онази, която остава до самия край...а и кой знае - казват, че Нейно Величество сега е при своя любим и двамата са отново заедно, но на едно по-добро място. Повод да си припомним истините за тяхната любов е днешната дата - 21-ви април, когато Нейно Величество щеше да навърши 98 г.

Тяхната любов винаги е била еталон за перфектния съюз. Елизабет бе силна и независима, а Филип - грижовен и разбиращ и успяха да съхранят баланса помежду си до гроб. И да не забравяме, че техният брак остава като най-дългия в историята. А как успяха да постигнат всичко това? Експертите са категорични, че магията на тази любов се крие в някои тайни. 10 на брой. Ето кои са те:

Бракът им е основан на...

Изцяло на чиста и безрезервна любов. Съюзът им сякаш е бил предначертан и тук изразът "съдбата си знае работата" е изключително точен. Елизабет се запознава с Филип, когато е едва 8-годишна, на сватбата на братовчед си, но се влюбва в него 5 години по-късно. Истински, но сигурно дори самата тя не е подозирала, че точно той ще бъде спътникът ѝ в живота до самия край. По това време Филип е 18-годишен красавец, а Елизабет - 13-годишно много, много влюбено момиче. От този момент нататък тя не е способна да мисли за другиго, освен за него. И така започва тяхната кралска, вдъхновяваща любов...

По време на Втората световна война, когато Филип служи като офицер в Кралския флот, с Елизабет си разменят писма. Когато той се връща през 1946 г., ѝ предлага брак, а тя се съгласява дори без секунда колебние. Пазят годежа си в тайна до 21-вия рожден ден на Елизабет. Двамата съобщават официално, че са сгодени на 9 юли 1947 г., на 20-и ноември същата година се женят.

View post on Instagram
 

За истинската любов понякога се изискват жертви

В името на брака си с Елизабет, Филип се отказва от всичките си титли. Родителите ѝ не одобрявали германските корени на любимия ѝ, заради което му се налага да стане натурализиран британски гражданин. Филип напълно загърбва семейството си и никой от роднините му дори не присъства на сватбата му с Елизабет.

Друг трогателен момент от любовната история между Нейно Величество и принца ѝ е фактът, че той е отказал завинаги тютюнопушенето в деня на сватбата им. Филип знаел, че неговата любима се натъжава всеки път, щом той посягал към цигарите и това бил мотивът му да ги спре.

View post on Instagram
 

Подкрепа, подкрепа и отново подкрепа

Филип винаги е бил тихата сянка до Елизабет пред света, но за нея той е бил...всичко - сила, подкрепа, любов, спокойствие, сигурност, щастие. Именно съпругът на Нейно Величество беше причината за много от успехите ѝ. Неведнъж и самата тя е казвала, че Филип е нейната сила.

Общи интереси

Елизабет и Филип си имаха любими общи хобита - пикник в замъка Балморал в Шотландия, колекциониране на произведения на изкуството, диви животни...двамата определено знаеха как да споделят свободното си време.

View post on Instagram
 

Чувството им за хумор

Принц Филип беше известен с брилянтното си чувство за хумор и знаем, че е бил любим забавен събеседник за много от членовете на кралската фамилия. Благодарение на умението си да усмихва всекиго, той успя да накара кралицата да се смее повече от 70 години.

Никога не са деляли една спалня

В Англия представителите на висшата класа никога не делят една спалня с партньора си. Кралицата и принцът не са били изключение от това правило. В Бъкингамския дворец всеки от тях имал отделна спалня. Всъщност, етикетът никога не ги е задължавал в това отношение и двамата винаги имали избор дали да спят в една стая, или не.

Всичко е в комуникацията

Колкото и време да са прекарвали далеч един от друг, Филип и Елизабет никога не спирали да си говорят, да общуват. Използвали всички възможни средства за комуникация и дори, когато принцът бил на Кралския фронт, те продължавали да си споделят всичко с писма.

Тъпрение в кралски дози

"Основният урок, който с Нейно Величество научихме, е че толерантността е един от основните компоненти за щастлив брак. Може би тя не е толкова важна, когато всичко върви добре, но е решаваща, когато ситуацията се промени и дойдат трудни времена", споделя Филип по време на тост по случай 50-тата годишнина от сватбата му с Елизабет.

Онези малки, но толкова ценни подаръци

Спомняте ли си онази брошка скарабей, която кралицата носеше на погребението на Филип? Тя ѝ е подарена от него още през 1966 г. и беше най-ценното бижу в колекцията ѝ. Винаги го носеше, когато искаше да отдаде почит на любимия си.

Без колебания и без резерви

Принц Филип и кралица Елизабет Втора никога не съжалиха за решението си да споделят живота си заедно. Въпреки всички трудности и въпреки компромисите - те бяха заедно цели 74 години.