Никой не вярваше, че това ще се окаже последната снимка на Елизабет Втора

На последната снимка кралица Елизабет Втора изглежда неподправено щастлива. Това споделя фотографът Джейн Барлоу, който прави нейната последна снимка приживе, предава Daily Mail.

Фотографката е изпратена, за да заснеме кралицата, докато тя приема британската премиерка Лиз Тръс на аудиенция в Балморал като новоизбран лидер на Консервативната партия и министър-председател.



Сега снимката е станала още по-затрогваща и безценна. Всъщност кадърът запечатва последният момент на кралицата преди смъртта ѝ. В интервю Барлоу споделя за момента, в който е заснела уникалната снимка. Тя разказва за няколкото мига, в които е била останала насаме с Нейно величество.

"Бях изпратена в Балморал, за да отразявам кралската рота. Присъствах, за да снимам как кралицата приема новия министър-председател и точно преди Лиз Тръс да влезе в залата, прекарах няколко минути с Нейно Величество. Тогава и направих тази снимка", разказва Барлоу, цитиран от Дарик.

"Когато влязох в стаята, заедно с прессекретаря на кралицата, Елизабет Втора беше изключително усмихната. Трябваше да изчакаме обявяването на Лиз Тръс и през това време тя говореше за времето. Тя коментира колко тъмно е навън, защото времето се е влошило, но изглеждаше в много добро настроение. Изглеждаше много слаба, но въпреки това беше изключително лъчезарна. Изглеждаше много щастлива", продължава с разказа си фотографката.

View post on Instagram
 


"Малко по-късно Лиз Тръс беше официално анонсирана и влезе в помещението, отиде до Нейно Величество да се здрависат, а моята задача беше да заснема този момент. Кралицата удостои Лиз Тръс с още една от усмивките си, а аз излязох от стаята. Това бяха няколкото ми кратки минути с Нейно Величество на 6 септември 2022", добавя още Барлоу.

"Когато правих снимката, тя не позираше, просто погледна нагоре и се усмихна. А сега това е още по-затрогващо, защото това се оказа последната ѝ публична снимка", продължава тя.



Четете още: Кралица Елизабет II и принц Филип - историята на една любов