Автор
Кристина Кирова

Отлъченият принц Андрю просълзи света с това обръщение към покойната кралица Елизабет II

Изпадналият в немилост херцог на Йорк, принц Андрю, просълзи света с последното си обръщение към покойната си майка - кралица Елизабет Втора. В публично изявление той отправи благодарността си към Нейно Величество за всичките ѝ заслуги и сподели скръбта си в навечерието на погребението ѝ.

Андрю, който беше лишен от всичките си почетни титли и отлъчен от обществения живот като член на кралската фамилия, зараи приятелството му с милиардера, обвинен в педофилия, Джефри Епстийн, написа следното, за да се сбогува с непрежалимата си майка:

"Скъпа Мамо, Майко, Ваше Величество,

За мен бе чест и привилегия да служа за Вас. Майко на нацията, Вашата преданост и лична служба към народа бе уникална и неповторима. Днес поданиците показват своята любов и уважение по толкова много начини и съм сигурен, че днес гледате отгоре и ги виждате.

Мамо, винаги ще помня и ценя твоята любов, грижа, състрадание и увереност в мен. Знанията и мъдростта ти бяха безкрайни. Ще ми липсват твоите прозрения, съвети и чувството ти за хумор. Дойде време нашата книга с преживявания да бъде затворена и друга да се отвори. Завинаги ще бъдеш в сърцето ми и ти ще бъдеш мой водач."

Четете още: Камила - бъдеща кралица, но и следващата жертва на принц Хари