Автор
Люблена Папазова

Измамена съпруга сервира отмъщението студено в най-новата премиера на Сатирата

Бойка Велкова продължава да радва театралите с изящните си „женски“ постановки на сцената на Сатиричния театър. След „Империя на красотата“ тя постави "Постоянната съпруга (Очарователни грешници)" от Съмърсет Моъм, където основното интрига се върти около класически любовен триъгълник. Само че единият ъгъл в него-мамената съпруга, се оказва не само умна и спокойна, но и много красива дама, която знае как да сервира отмъщението студено. В ролята е актрисата Вилислава Кирилова, която се справя с лекота не без ценната помощ на режисьорката Велкова.

"Бойка много ни помага в индивидуалния подход, в това всеки да разбере персонажа си. Показа ни метода на работата през предмети, които показват вътрешния ни свят - персонажът казва едно, но тялото друго", обяснява Кирилова. "Стилът на Съмърсет Моъм е изящен, пълен с бляскав диалог, неочаквани финали и виртуозни интриги. Това е една комедия на нравите. За съжаление, тя е за изневярата и трагедията за либидото, защото човек много трудно може да живее с един партньор и може да му даде всичко - да опознае Бога в него, да преживее всички възможности в живота с него. Пиесата ни показва модерния човек, облечен добре и нахранен, обитаващ луксозни къщи и домове, попада в капана на собствената си илюзия", обяснява Велкова.

Нейната „Империя на красотата“, за която Woman.bg също писа, разкрива измамния блясък на козметичната индустрия, докато в новата пиеса акцентът е сложен върху семейството и неговите ценности, които лесно изгубваме в тези модерни времена. Сред останалите актьори са Стела Ганчева, която гледаме всяка вечер в "Братя" Светлозар Начев, Лана Гекова, Росица Александрова, Анжелика Джамбазова, Михаил Сървански, Сотир Мелев и Михаил Рядков-син на комика Стефан Рядков, който помним от „Ку-ку“. Следващите представления на „Постоянната съпруга“ са на 8 и 23 октомври, а ако случайно сте пропуснали „Империя на красотата“ тя ще се играе на 12 октомври.