Автор
Теодор Муховски

Отървете се от тези 6 неща в апартамента, развалят кармата

Всички оставяме определен енергиен отпечатък у дома. Затова не е чудно, ако в жилището ни започват да се появяват различни странности. Например се забелязва, че енергията се е променила, чувствате се зле, плановете са осуетени, всичко излиза извън контрол. Затова е време да направите обстоен преглед за наличието на неща, които ви потискат.

В статията ще говорим за това какви неща могат да имат изключително негативен ефект върху нас и от кои определено трябва да се отървем възможно по-скоро.

Растения

Увивните растения имат много специфична способност. Когато се отглеждат в апартамент, те могат да привличат неприятни болести. Когато са извън сградата, могат да се отглеждат без проблеми. Поради това те често могат да бъдат видени по фасадата на сградите. Дори безобидните теменужки и смърчовите клони също могат да предизвикат нещастие. От древни времена тези растения се смятат за вредни. Затова не трябва да ги държите у дома, те са символ на другия свят.
Също така е по-добре да се отървете от сухи цветя, особено от тръстика. Ако искате да си отглеждате нещо, което ви носи положителна енергия, много цветари съветват да си вземете бегония – тя е символ на благополучие.



Счупени предмети

По-старото поколение е запазило навика да не изхвърля счупена или износена вещ. Най-добре би било да се отървете от нея навреме, за да нямате проблеми, свързани с болести и липса на късмет.
Малко хора се замислят, че подобни предмети им носят негативна енергия. Покрай тях сте преживели много събития (лоши и добри). Само си представете какво наслояване на енергия съдържат! Разчистете пространството от счупените предмети, изхвърлете ги и си купете нови.

Наследство от бивши собственици

Често пъти бившите собственици на апартаменти оставят доста от вещите си в жилището. Настоящите понякога дори се радват на находките - все пак някои от тях са им са полезни и им спестяват пари и време. С течение на времето обаче те забелязват, че започват да сънуват кошмари. Те не могат да разберат какво не е наред. Проветряват стаята, почистват редовно, но мечтите им продължават да не се сбъдват.



Когато в жилището е останал диван от бившите наематели е необходимо да се вземе предвид фактът, че при продажбата на апартамент всеки се опитва да представи имуществото си в благоприятна светлина. Никой не би изплашил купувачите с факта, че на този диван е лежал сериозно болен човек или се е случило нещо по-лошо на него.

Малки неща

Основните източници на негативна енергия са: счупен часовник, календар с необърната страница, носени чехли и счупено стъкло или огледало. Веднага трябва да се отървете от тях.

Препарирани животни



Някои смятат, че еленските рога на стената или килимът от меча кожа ще създадат уют и екстравагантност. Но трябва да осъзнаем, че животните, преди да влязат в апартамента са били болезнено лишени от живот. Така че тези страховити артефакти определено няма да донесат положителен заряд в жилището ви.

Счупен мобилен телефон

Телефонът е най-важният източник на енергия в апартамента. В крайна сметка в него се съхранява почти целият живот на съвременния човек.



Учените обаче са доказали, че електрониката не е просто средство за забавление или комуникация. Това също е вид портал, който може да взаимодейства с енергия. Ето защо е важно да изтриете снимки и стара неизползвана информация. Почистете историята, свързана с негативни емоции.

Ако вашата джаджа е станала неизползваема и не може да бъде ремонтирана, тогава не е необходимо да си я оставяте за спомен или да я разглобявате на части. Отървете се от нея възможно най-скоро и започнете нов живот с нов телефон.

Четете още: 4 съвета за поддръжка на пердета