Автор
Ева Григорова

Ето защо децата на принц Уилям не казват на Камила ‘’бабо’’

Оказва се, че принц Уилям отдавна е предприел действия, за да въведе правила във връзката на децата си с неговата мащеха Камила Паркър Боулс.

Той бил категоричен, че принц Джордж, 9, принцеса Шарлот, 7, и принц Луис, 4, няма да наричат кралицата-консорт „баба“ или дори „доведена баба“. Това стана ясно от нова книга на кралския биограф Анджела Левин, посветена на Камила, която носи заглавието Camilla: From Outcast to Queen Consort.



„Уилям даде да се разбере, че Камила е съпруга на баща му, но не е доведена баба на децата му и че принц Джордж, сестра му принцеса Шарлот и принц Луи имат двама дядовци, но само една баба“, пише Левин. Тя продължи: „Уилям и Хари бяха съответно на 23 и 20, когато Камила официално стана тяхна мащеха през 2005 г. Тя беше по-скоро дружелюбна жена, която те виждаха от време на време на кралски събирания. Тя се опита да бъде окуражаваща, а не въздействаща спрямо тях.”



Левин разкрива още, че Камила, която има петима собствени внуци, изглежда няма проблеми с уговорката. „Тя не се опитвала да поеме каквато и да е отговорност като доведена баба на децата на Кеймбридж“, пише още авторката. „Особено след като родителите (на Кейт Мидълтън), Карол и Майкъл Мидълтън, са толкова близки.“

Въпреки че изглежда, че принц Уилям е дал да се разбере, че Камила никога няма да запълни ролята на покойната му майка, принцеса Даяна, той работи и върху друга семейна връзка след смъртта на баба си, кралица Елизабет II: обтегнатите му отношения с брат му, принц Хари. След като Хари и съпругата му Меган Маркъл се оттеглиха от кралските задължения и се преместиха в Съединените щати, отношенията между братята почти не съществуваха. Семейство Съсекс бяха на посещение в Обединеното кралство за благотворителни събития, когато кралицата почина, но, както беше съобщено по-рано, нямаше планове за среща с Уилям и Кейт, нито с бащата на Хари, крал Чарлз.



Принц Уилям обаче реши да покани Хари и Меган да се присъединят към него и Кейт, за да поздравят доброжелатели пред замъка Уиндзор малко след смъртта на кралицата. В изявление от Бъкингамския дворец кралски говорител каза, че Уилям е „поканил херцога и херцогинята на Съсекс да се присъединят към него и принцесата на Уелс“ за разходката. Дали това ще доведе до затопляне на отношенията между двете двойки, предстои да разберем.