Автор
Кристина Кирова

Да излъжеш есента: 5 трика срещу суха кожа

Суха кожа, алергии, понижен тонус и меланхолично настроение - това са само част от характерните за есента състояния, с които вероятно много от вас се сблъскват. И макар да е трудно да превъзмогнем факта, че слънцето залязва няколко часа по-рано и навън е мрачно, не трябва да се предаваме и да се поддаваме на носталгията по лятото, а да засияем и да бъдем все така красиви. С две думи - днес ще ви споделим 5 тайни как да излъжете есента и да се отървете от сухата кожа.

Хапвайте повече мед и го включете в козметиката си

Медът е прекрасно средство за подслаждане в мрачните дни и на всичкото отгоре има противовъзпалително въздействие върху организма. Включете го не само в диетата, но и в разкрасителните процедури. Съвсем спокойно можете да го използвате като крем или лосион и също така има много варианти за маски, които включват този прекрасен пчелен продукт.

Използвайте козметика с алое вера

Алое вера е растение, което има магично въздействие върху кожата. Можете да използвате както козметика с алое вера, така и да се снабдите със самото растение, като използвате естественият гел в него. Отлична идея е да разрежете листо алое вера и да извадите с дървена лъжица съдържанието му. Можете да си направите крем, като съчетаете гела с масло - бадемово или кокосово. Сами ще се убедите, че това растение ще хидратира кожата ви впечатляващо бързо.

Да си поговорим за кокосовото масло

Кокосовото масло е много популярно в последните години. Независимо дали става дума за диетични рецепти, или за разкрасяване - то е отлична опция. Кокосовото масло има чудотворно въздействие, можете да го използвате като крем. То е особено препоръчително при кожни инфекции и при хора с екзема.

Хладни душове

Хладните компреси и хладните душове са прекрасна опция за сухата кожа. Ако кожата ви е изсъхнала само в конкретни участъци, заложете на компрес. Много е възможно, ако обичате да взимате гореща вана или душ, да забележите, че кожата ви се изсушава лесно, затова заложете на по-хладка вода. Също така не използвайте ароматизирани гелове за душ, потърсете натурална козметика.

Носете по-широки дрехи

Забравете за тесните драхи и за грубите материи, които могат да раздразнят кожата ви. Избирайте дрехи от меки платове и в никакъв случай на прилепнали модели.

Четете още: Маска от тиквички - хитът на натуралната грижа за лицето