Автор
Теодор Муховски

Руски психолог: 4 неочевидни признака, че мъжът ще ви напусне - бъдете нащрек

Напълно възможно е постоянните ви подозрения и притеснения за любимия въобще да не са параноя или изострена интуиция. Психологът Инеса Колоколова говори за самите признаци, на които трябва да обърнете специално внимание. Важното е да бъдете подготвени и да няма неприятни изненади. Кога трябва да ви светне сигналната лампичка, че нещо не е наред? Ето 5-те чести случая за това:

Мъжът става по-дистанциран

Когато мъжът ви вече не иска да участва и инициира различни съвместни дейности и сякаш се е затворил в себе си, това означава, че нещо не е както трябва. Ако той започне да се отдалечава от вас и често се оттегля от разговора с мотива, че иска да е сам, това е знак, че той крие нещо от вас и очевидно има нещо недоизказано.



Остава до късно на работа, излиза по-често на срещи с приятели

Ако мъжът ви не бърза да се прибере вкъщи, започне да си идва късно и постоянно иска да е с други хора, това очевидно е знак, че той не държи толкова на вас. Ако видите тези показатели, това означава, че чувствата между вас вече не са същите и връзката върви към своя край.

Мъжът не се държи както обикновено

Ако се дразни за дреболии или става много депресиран, избягва общуването с вас, не разкрива чувствата си, тогава той не иска да е с вас. Често пъти, за да се почувства по-добре, мъжът може внезапно да прекъсне отношенията си, да си тръгне, силно да затръшне вратата след себе си. Възможно е той просто да изчене от всички радари, да спре да пише и да се обажда.

Може да реши дори да не се сбогува с вас. Понякога такива мъже се връщат и казват, че са били много заети или са имали трудни времена. Но това не се смята за извинение. Действията му говорят сами за себе си - връзката се е прекъснала безвъзвратно.



Разстоянието между вас се увеличава

В отговор на чувствата ви той свежда очи, мълчи, съмнява се в себе си, казва „нека направим пауза“. Често това е предпоставка за закъсняла раздяла. Понякога паузата е важна, за да разбереш себе си, но по-често е решението да се отдалечиш постепенно, уж безболезнено, тъй като краят на връзката е болезнен и за двете страни. Всъщност това е изпитание: как ще съм без теб? Мога ли? Как ще се чувствам? И ако не мине, имам резервен план - да се върна при вас.



Какво да направите, когато усетите мъжът да се държи по горепосочените начини

Доверете се на чувствата и усещанията си, бъдете искрени с партньора си, защото отношенията, дори тези, които приключват, сте ги изградили заедно, което означава, че е важно да ги завършите заедно. Не бива да бягате и да се криете, а е добре да подходите честно, с уважение един към друг.

Ако сте на път да бъдете напуснати и го усещате, започнете разговора първи. За да не се трупа тревога вътре във вас, потърсете подкрепата на близки и говорете с партньора си. Животът не свършва с една или няколко връзки, стига да цените себе си.

Четете още: Как да носим ежедневна рокля през есента и зимата