Автор
Антония Дамянова

8 секунди – толкова са нужни на мъжа, за да се влюби: Как да се възползвате от тях

Знаете ли, че наистина може да накарате един мъж да полудее по вас само за няколко секунди. И за това далеч не ви е нужно да приличате на Адриана Лима или да имате талия на оса. Тук по-важната задача се пада на вашето вътрешно състояние.

Проучвания сочат, че на силния пол са му достатъчни само около 8 секунди, за да хлътне до уши по някоя жена. Специалистите обясняват как точно една дама би могла да се възползва от това време, така че да накара обекта на своите копнежи да се влюби безпаметно в нея.

Съществува ли любов от пръв поглед? Отговорът е категорично ДА!



Според резултатите от изследванията по този въпрос, ако представителят на силния пол прекъсне зрителния контакт или дори си тръгне за по-малко от 8 секунди след първата среща, това означава, че той не възприема събеседницата си като сексуален обект.

Трябва да се подчертае обаче, че това се отнася само за мъжете. Жените могат да гледат мъж с часове, без това да им донесе каквито и да е романтични усещания. За разлика от нежния пол обаче, интересът на господата към определена дама може да бъде издаден тъкмо от продължителния им поглед и внимание върху нея.



Ето как можете да използвате целесъобразно безценните 8 секунди:

Маниери на поведение

Ако мъжът насреща ви ви привлича и искате той също да бъде привлечен от вашата персона и чар, се опитайте първо да притеглите вниманието му към себе си. За това ще ви помогнат не само вашата приятна външност, но и маниерите, интелектът и вашият стил на поведение. Колкото по-скромно, ненатрапчиво и възпитано се държите, толкова по-привлекателна ще бъдете в очите на мъжа.



Усмивката е началото на любовта

Когато една жена излъчва позитивна енергия, радост, любов, добронамереност и оптимизъм, тя автоматично се превръща в магнит за мъжките погледи. Проучванията сочат, че когато една жена е усмихната, приветлива и лъчезарна, тя моментално бива „набелязана“ от мъжете като секси обект, подходящ за връзка.



Бъдете общителна

Ако сте в компанията на мъжа, когото харесвате, подхванете първа разговора. Това ще достави особено удоволствие на събеседника ви и ще му направи приятно първо впечатление.

Облечете се стилно, но не и вулгарно

Много жени си мислят, че като облекат някоя разголена дреха, изкарваща на показ определени части от тялото ѝ, това ще привлече мъжа насреща ѝ. Всъщност точно обратното – по-скоро ще го отблъсне. Затова е необходимо да заложите на красиви, но не крещящи и натрапчиви дрехи. Това ще даде възможност на мъжа той първо да оцени вашите качества, а после да обърне внимание и на извивките на тялото ви. Този ред е изключително важен, ако наистина се стремите да запалите искрата в сърцето му.



Когато говорите с него, гледайте го в очите

Докато разговаряте помежду си, не отклонявайте поглед встрани. Бъдете смели и впийте красивите си очи в неговите. Контактът очи в очи е проява на отношение и уважение към човека, с когото разговаряте – важен фактор, който ще го накара да се почувства ценен и значим във вашите очи. Сливането на погледите е и специален момент, който ще даде възможност на мъжа насреща ви да усети вашето вътрешно обаяние, присъствие и душевност.

Четете още: 5-те етапа, през които мъжът минава, за да се влюби