Автор
Ива Петрова

5 друидски ритуала за здраве, защита и любов

Има ритуали, датиращи от незапомнени времена, които са оцелели през времето, за да достигнат до съвременния човек. Повечето от тях са претърпели някои трансформации под натиска на времето, но със сигурност не са загубили силата си.

Днес ще ви запознаем с шест друидски ритуала за здраве, защита и любов.

Кои са друидите?

Друиди били наричани жреците при келтските народи. При келтите жреческото съсловие се разделя на три касти. Друидите (druadcha – „хората на Дъба“) представляват най-висшата каста. По правило са скитащи жреци или отшелници. Те ръководели ръководителите на големите религиозни церемонии.

Думата "друид" всъщност идва от латинската дума "друиди", която се среща и в древногръцкия език. Римляните изглежда са придобили тази дума, опитвайки се да я преведат от оригинална келтска дума. Когато се разбие, думата означава "дъб-познавач" или "дъб-гледач", но също така се използва за позоваване на магьосник.

Друидите извършвали ритуали и жертвоприношения, но нямали нищо общо с магията. Те се занимавали с гадания и правели предсказания, пазели митове и легенди, но също така следвали клетвата на воините и помагали на владетелите по съдебни въпроси.

Заредена вода за здраве

Ритуалът се състои в това да се постави камък според зодиакалния ви знак в купа чисто вода. След няколко часа водата ще стане вашата лечебна "отвара".

Фитотерапия

Не е толкова важно ритуалите да са сложни и да създават усещане за магия. Един от основните методи за поддържане на здравето сред друидите е лечението с билки, което се използва активно и днес. Например цетрарията е силен противовъзпалителен, антивирусен и имуностимулант, докато лайката има общоукрепващо, спазмолитично, детоксикиращо и аналгетично действие.

Безопасна игла или копче за защита

Според друидите пришиването на копче или поставянето на безопасна игла на дреха, която се носи често от притежателя ѝ, ще действа като щит срещу нещастия.

Маска от краставица, за да излъчвате сияние и любов

За да привлечете любовта към себе си, не е нужно да правите някакви странни магии. Достатъчно е да напълните обикновена чаша с вода до половината и да изсипете резенчета краставица в нея. Разбъркайте сместа седем пъти по посока на часовниковата стрелка, след което измийте лицето с получената отвара. Повтаряйте ритуала всеки ден в продължение на една седмица.

Как да срещнете любовта

След седем вечерта в петък напишете на лист хартия с червен химикал: „При мен дойде годеникът, с когото искам да живея и да му бъда съпруга“. Сгънете листа, завържете с червен вълнен конец и го поставете под възглавницата за 40 дни преди лягане, като същевременно повтаряте фразата неколкократно наум. На 41-ия ден изгорете листа. Вярва се, че през това време ще срещнете своята голяма любов.

Четете още: 4 древни ромски ритуала за любов, за които няма да прочетете в книгите