Автор
Христина Кирилова

Българката, която заслужи възхищение: Да посрещнеш 102-рия си рожден ден в Пирогов (видео)

Д-р Геновева Данова е от онези жени, на които се възхищаваме. И не, не само защото е прехвърлила вече цял век зад гърба си. Тя е посветила трудоспособните си години на медицината и по-специално на зараждането на новия живот. Тя има дълъг трудов стаж като акушер-гинеколог в столична болница, но въпреки че вече е на преклонна възраст, Геновева съвсем не си почива и дори днес нямаше да бъде в "Пирогов", ако не се беше случил инцидент, при който е пострадала. Защото е имала и волята, и желанието да почисти дома си.

Днес д-р Данова е посрещнала 102-рия си рожден ден в болничната стая, а ето какво споделиха от екипа, който ѝ поднесъл цяло тържество по случай празника ѝ:

"Да посрещнеш 102-ри Рожден ден в "Пирогов". Това се случи на Д-р Геновева Данова, работила десетилетия като акушер-гинеколог в голяма болница в София.

Преди няколко дни жената почиства дома си с прахосмукачката и пада. Транспортирана е в Спешното на "Пирогов". Дежурният екип в 108-ми кабинет констатира, че си е счупила е бедрената си кост.


Оперира я екипът на проф. Асен Балтов. Настанена е за лечение в Първа клиника по ортопедия и травматология (8-ми етаж). Операцията е успешна, а на пациентката ѝ предстои раздвижване от професионален рехабилитатор.
Тази сутрин дамата посрещна своя 102-ри Рожден ден в болницата. Екипът на Клиниката изненада с торта д-р Данова и ѝ пожела здраве и все така силен дух!"

Четете още: Чарлз Трети и Камила бяха замеряни с яйца в Йорк (видео)