Автор
Христина Кирилова

Търсят Сашко в Люлин, все повече специалисти смятат, че става въпрос за отвличане

Шести ден, откакто 12-годишният Александър от Перник сякаш се е изпарил и от него няма никаква следа. Почти цяла седмица хиляди служители на реда и доброволци издирват детето, но без резултат. И докато всички ние се молим Сашко (както вече го наричат във всички медии) да бъде намерен жив и здрав и час по-скоро да се прибере вкъщи, се оказа, че съществуват и други версии, освен изчезване. Но преди това - да обърнем внимание на последната публикация на бащата на Александър в социалните мрежи, където призовава хората да търсят по различни райони, където предполага или му е подсказано от врачки и екстрасенси, че може да се намира детето.

До момента нито една посока от тези, които е изброил, не се оказа точна, но не губим надежда, че Сашко ще бъде намерен жив. Тази сутрин баща му е публикувал следния призив: "Може да се погледне пак Дивотино и Люлин".

Тъй като случаят вече набра сериозна социална ангажираност, под всеки пост се "изливат" стотици коментари от всякакъв вид. Това обаче е първата му публикация, в която той разширява периметъра чак до София и по-конкретно крайния квартал Люлин. Не е известно обаче дали призивът му е мотивиран от следа, която е получил, или отново става дума за предположение на гадател.

Междувременно служители от полицията и криминалисти дадоха публични изявления. Вчера криминалният психолог Тодор Тодоров заключи, че не е оптимист по случая и че едва ли Сашко ще бъде намерен жив. Също така призова врачките да не се възползват от момента, за да натрупат популярност и да не се обаждат в полицията, тъй като по този начин само забавят процеса.

Тази сутрин пък криминалистът Иван Савов заяви в ефира за Нова нюз, че според него, Сашко съвсем не е изчезнал, а става дума за отвличане и че бащата на детето е наясно с реалната ситуация: "Ако имаше инцидент или беше избягал, щеше да се появи в радиус от няколко километра", категоричен е той.

Още един факт е събудил съмнение за отвличане и той е, че Сашко не е бил на училище и в деня преди да бъде официално обявен за изчезнал - в четвъртък. Нямаме никаква гаранция, че не е изчезнал предишния ден и по недобросъвестен повод просто това не е съобщено от бащата. 95% се касае за отвличане, трябва да се установи мотивът за отвличане на похитителя, дали има користна или лична цел", споделя Савов.

Той посочва още, че показанията на бащата не съвпадали при всеки разпит и също така, че свидетели не потвърждават да са видели Сашко и баща му около Профилакториума в петък следобед.

Четете още: Стоичков за срещата с папа Франциск: Цар Футбол е най-добрият посланик за мирен свят