Автор
Христина Кирилова

Мистерията явно се разплита: Сашко е отвлечен, баща му дава парична награда, за да го върнат?

Цяла седмица треперим от ужас какво може да се е случило с 12-годишния Александър от Перник, който изчезна точно миналия петък в областта на Профилакториума. Дни и нощи наред хиляди доброволци, служители на реда и бащата на момчето неуморно го издирват, но от него няма никаква следа.

Имаше много предположения какво може да се е случило със Сашко, като първоначално всички бяха убедени, че той се е загубил. Но тъй като измина твърде много време в търсене без резултат, теорията по която работят властите, започна да се променя. Още към средата на седмицата криминалисти бяха категорични, че момчето не е изгубено, а отвлечено.

Мнозина обвиниха и бащата, че е проявил небрежност и е "изпуснал от поглед" сина си с аутизъм. Други пък бяха убедени, че той знае какво се случва и че дори може да е замесен в този оплетен случай. Вчера обаче Александър - старши бе подложен на детектор на лъжата и стана ясно, че родителят няма нищо общо с изчезването на Сашко и цяла седмица прави всичко възможно, за да го открие.

Вече е ясно, че и той застава зад твърдението, че синът му е отвлечен и днес за пръв път обяви, че който успее да намери Сашко, ще получи парична награда в размер на 100 хил. лв.

"Времето тече и трябва нещо да се направи. Вече не издържам. Парите не са ми важни, важно ми е детето", заяви бащата, който уточни, че наградата няма да бъде връчена срещу информация, а единствено когато човекът намери детето и го върне при бащата или го заведе в полицията.

Родителят заяви още, че е сигурен, че майката на Александър няма нищо общо с изчезването и че преди не е правила опити да го прибере, но и тя също е привикана на разпит.

"Като баща имам чувството, че Александър е отвлечен, защото той е добре с ориентацията, в добро физическо състояние е, винаги дори в София той знае къде е неговото магазинче в мола и няма да се загуби, няма да се загуби и в парка пред дома ни. Той си взима парички и отва сам в парка. Значи може да отиде сам в парка и да се прибере, значи може да ми избяга и от парка, значи има някаква друга причина", посочи още бащата.

От вчера полицията промени стратегията на издирване на Сашко, като едно е сигурно - търсенето няма да спре, докато детето не бъде намерено.