Автор
Кристина Кирова

Лео ди Каприо е бил на косъм да изпусне ролята си в "Титаник", не е за вярване защо

Какво би било, ако Леонардо ди Каприо не бе изиграл ролята на Джак Доусън в култовия филм "Титаник"? Всъщност, не можем да си представим подобно нещо, защото в мига, в който чуете заглавието на филма, в главата ви веднага изникват образите на Кейт Уинслет и Лео. Просто няма как да е по друг начин.

И макар ди Каприо да се е оказал перфектният актьор за този образ и макар "Титаник" да бе филма, който го направи звезда, се оказа, че красавецът на Холивуд е бил на косъм да се размине с този чутовен успех. Това сподели режисьорът на лентата Джеймс Камерън преди няколко дни в интервю.

View post on Instagram
 

Лео направил много лошо впечатление на Джеймс на кастинга, но все пак чарът на актьора е толкова пленителен, че е било трудно да не бъде избран за ролята. А ето какво се случило и защо Лео за малко да ядоса режисьора и да се размине с най-големия си успех:

View post on Instagram
 

"Той определено ме очарова още на първия кастинг, но трябваше да видя как се получава химията между него и Кейт Уинслет. Лео се съгласи и насрочихме среща. Когато се събрахме тримата, аз пожелах двамата да прочетат няколко страници от сценария. В този момент Лео се изненада и категорично отказа да чете."

Тогава Камерън казал на актьора, че няма да бъде взет във филма, което пък накарало ди Каприо да се замисли и ето че е взел правилно решение.

View post on Instagram
 

Но замислете се, кой друг щеше да изиграе по-добре ролята на Джак от Лео?

Четете още: Кейт блесна с роклята на годината и тиарата на Даяна (снимки)