Автор
Кристина Кирова

От Мадона до Риана: Звездите, които обожават недостатъците си и ги подчертават

Забелязали ли сте, че най-известните жени в света, които милиони хора обожават, съвсем не са перфектни. Някои от тях никак не се вписват в представите на човечеството за идеално тяло, нито за идеални пропорции на лицето. Обаче са звезди и много от нас дават мило и драго да бъдат като тях. Всъщност тези дами притежават недостатъци и не само че не се срамуват от тях, но и ги подчертават.

Защото отдавна са разбрали, че в природата няма нищо идеално. И това е красиво и перфектно само по себе си. Някои обаче са готови на какво ли не за да бъдат съвършени - пластични операции, диети несъвместими с живота, филтри... Но нека обърнем поглед към онези звездни дами, които обожаваме и които нямат нищо против да коментираме недостатъците им:

Например моделът Криси Тейгън, която е най-голямото вдъхновение и любов на певеца Джон Леджънд, се гордее с тялото си, макар и то съвсем да не е толкова перфектно, след като стана майка. Нещо повече - тя целенасочено показа стриите си, за да окуражи всички жени, сблъскали се с чудото на раждането и да им покаже, че дори с тях, те могат да бъдат все така красиви.

Следващата в списъка е Дженифър Анистън, която обожава спорта и тренира абсолютно всеки ден. Но все пак възрастта си казва думата. Кожата ѝ не е толкова стегната, колкото в славните времена, когато беше в ролята на Рейчъл от "Приятели", особено в областта на корема, макар и тренировките да са част от всекидневието ѝ. Това обаче съвсем не ѝ пречи да облича, каквото пожелае и да показва гордо тялото си. И има пълното право, защото краката ѝ са напълно божествени.

View post on Instagram
 

Мадона също отдавна е посветила голяма част от дните си на спорта. Тя обаче е в люта битка с годините и е твърдо решена да не им се дава. Подлага се на всякакви процедури, експериментира с дрехи, гримове, прически, различни видове тренировки. Но уви - ходът на времето си казва думата и ръцете ѝ не са чак толкова стегнати, както преди. На Мадона обаче никак не ѝ пука и дори се гордее с тях и ги показва постоянно.

View post on Instagram
 

А какво ще кажете за Сара Джесика Паркър? Актрисата неведнъж е била критикувана за външния ѝ вид. Някои я определят като "най-некрасивата жена в Холивуд", други пък ѝ лепнаха етикета "Най-кривите крака на Холивуд". Но какво от това? Тя неуморно ги показва в къси рокли и разбира се ги подчертава с безмилостно високи тънки токчета, които са нейната запазена марка. Определено може да се каже, че Сара разбива с лекота всички стереотипи.

View post on Instagram
 

Ами Риана? Тази жена може да тежи, колкото си поиска и ще продължава да блести. И да, знаем че тя стана майка наскоро, но теглото ѝ беше доста завишено много преди да забременее. И пак беше секси, ама много секси! Знаете ли защо? Да, точно така - защото има самочувствие и показва женствените си извивки, независимо какъв е размерът на дрехите ѝ. А понякога почти не носи такива. Страхотен пример за впечатляващата ѝ самоуверреност е фактът, че притежава собствена модна линия за секси бельо.

View post on Instagram
 

Следващата звездна дама е Кийра Найтли, която е отнесла немалко шеги за гърдите си. Или по-точно за липсата ѝ на такива. Актрисата споделя, че режисьорът на "Карибски пирати" настоявал тя да носи крайно пристегнат корсет, само и само бюстът ѝ визуално да изглежда по-голям. Но след главозамайващия успех на филма, тя показа многократно, че се гордее със скромните си гърди.

View post on Instagram
 

Дойде ред и на жената, която е истински символ на непукизма - Ашли Греъм. Тя бе един от първите plus size модели, които показаха на света, че и пълничките жени може да са секси. Но разбира се и в повечкото килограми трябва да има мярка и да не застрашават здравето. Ашли е от най-обичаните и влиятелни жени в света на социалните мрежи, защото е не само красива, но и безкрайно откровена. Тя неведнъж е публикувала необработвани снимки, на които се вижда всеки дефект от тялото ѝ. За нея не е никакъв проблем да бъде модел, да рекламира бельо или бански. И успехът ѝ е налице.

View post on Instagram
 

Шакира пък е с височина скромните 150 см. И какво от това, когато притежава голям глас? Нещо повече - тя подчертава късите си крака в тесни минижупи и роклички. Дори ги съчетава с ботуши до коляното, които хич не удължават краката визуално. Но пак е адски секси.

View post on Instagram
 

Четете още: Меган Маркъл: Жените са 'опетнявани' заради сексуалността си, а мъжете - възхвалявани