Автор
Теодор Муховски

Защо хората, родени през януари, са супер специални

Знаете ли че, всички януарски бебета са доста специални. Ако вашето мъниче е родено през януари, изследванията показват, че то има много предимства. Проучванията показват, че раждането в началото на годината може да му носи успехи в училище, в спорта или в кариерата. Продължете да четете, за да научите повече за месеца на раждане на вашето бебе през януари.

Астрологичният знак на януарските бебета е Козирог или Водолей.

Ако бебето ви е родено преди 20 януари, то се пада Козирог. Януарските бебета, които се появяват на бял свят на 20 януари или по-късно, попадат под знака на Водолея.

Повече за зодиакалния знак Козирог

Имате ли нужда от перфектно свършена работа? Възложете я на Козирога! Този упорит знак никога няма да ви подведе. Това е така, защото се смята, че Козирозите са трудолюбиви, амбициозни и практични. От друга страна, тяхната дисциплина понякога може да ги накара да се изгубят в работата си (уверете се, че вашето бебе Козирог има и достатъчно време за игра!).

Повече за зодиакалния знак Водолей на вашето януарско бебе

Бебетата Водолеи се смятат за интелигентни, странни и независими. Водолеят е въздушен знак (като елемент въздухът представлява ума, което обяснява защо Водолеите са склонни да бъдат любопитни и комуникативни). Този свободолюбив знак марширува в ритъма на собствения си живот, но все пак той е силно загрижен за общността.



Януарските бебета имат огнен рожден камък.

Докато рожденият им месец е изпълнен със сняг и лед, рожденият камък на януарските бебета, гранатът, е наситено, огнено червено. Казва се, че този камък символизира приятелството и доверието (две черти, които, надяваме се, ще наследи и вашето бебе!). Не пречи гранатите да изглеждат страхотно както със сребро, така и със злато (в случай че сте планирали да се поглезите с бижута с рождени камъни).

Бебетата през януари имат две цветя.

И карамфилът, и снежната капка се считат за януарски цветя. Нежният бял снежец - една от първите пъпки, които пробиват венчелистчетата си през пролетта - изглеждат подходящ избор за януари. А карамфилите са светъл лъч в иначе мрачното време на годината.

Януарските бебета може да са свързани със славата.



Малко проучване установи, че през сезона на Водолея са родени повече знаменитости, отколкото под други астрологични знаци.

Януарските бебета имат общ месец на раждане с тези знаменитости.

Вашата малка изгряваща звезда ще бъде в добра компания. Сред звездите, родени през януари, са известните Опра Уинфри, Елън Дедженеръс, Джъстин Тимбърлейк, Брадли Купър, Флорънс Пю, Рене Елис Голдсбъри, Мери Джей Блайдж, Исса Рей, Джулия Луис-Драйфус, Реджина Кинг, Доли Партън, Алиша Кийс и Кери Уошингтън!

Януарските бебета могат да имат предимство на спортното игрище (или ледената пързалка).

Време ли е да запишете детето си на детски футбол? Изследователи от Австралия установиха, че в Австралийската футболна лига играят с 33% повече януарски бебета от очакваното. Авторите на проучването казват, че тези резултати са в съответствие с други изследвания, които са установили връзка между бебетата, родени в началото на годината, и вероятността да станат професионални спортисти. Всъщност друго проучване установява, че 36 % от хокеистите, привлечени от НХЛ между 1980 и 2007 г., са родени между януари и март.



Януарските бебета имат лидерски потенциал.

Изследване, публикувано в списание Economic Letters, установява, че януари е един от петте най-продуктивни месеци за изпълнителни директори (март, април, ноември и октомври са останалите четири).

Януарските бебета може да са на път към своята докторска степен.

Най-често срещаните професии за януарските бебета са общопрактикуващ лекар и събирач на дългове, според едно британско проучване, което разглежда връзката между месеца на раждане и професията. Обратно, януарските бебета не са склонни да правят кариера в областта на недвижимите имоти.

Януарските бебета са доста спокойни.

Според европейско проучване бебетата, родени през зимните месеци, са по-малко раздразнителни от родените през другите сезони. (Това е добро предзнаменование за детските години, нали?)

Януарските рождени дни са много специални.

Въпреки звездната сила, която има януари, има вероятност малката ви януарска рожба да не споделя рожден ден с много съученици. Само един януарски рожден ден попада сред първите 200 най-популярни рождени дни... и това е 24 януари, чак на 199 място! А януари е един от най-редките рождени дни изобщо: 1 януари, който се нарежда на 365-о място (може да се предположи, че не са много хората, които искат да посрещнат новата година с планирано цезарово сечение).



Четете още: Шефовете обожават тези 3 зодии – те са здрави работохолици