Автор
Христина Кирилова

Топ 5 признака, че фризьорът ви ще унищожи косата ви

Както се казва: една жена може да прости хиляди пъти на мъжа, който я е разочаровал, но на онази, дето ѝ е съсипала косата - никога! Знаем, че ние дамите можем да бъдем доста критични към фризьорите, маникюристите и козметиците, а и донякъде с право, тъй като винаги трябва да внимаваме на кого доверяваме красотата и здравето си. Днес ще се спрем на повелителите на гривите, като ще ви обърнем внимание на тези, които могат да навредят на косата ви. Ето кои са 6-те признака, издаващи фризьора с непрофесионално отношение, на когото хич не му пука дали крайният резултат ще ви хареса, или не. Съответно - не очаквайте много от него и знайте, че е по-вероятно да останете разочаровани.

Критикува останалите фризьори

Това важи и за другите професии в сферата на услугите. Ако чуете, че човека, на когото сте се доверили, се изтъква, като посочва недостатъците на колегите си, по-добре сменете "професионалиста". Истинският такъв никога няма да се занимава да обсъжда колко са некадърни другите, защото има нещо наречено "етичен кодекс", който не позволява подобно поведение.

Изглежда неподдържано

Каквото и да си говорим - външният вид е много, много важен, особено когато става дума за човек, който предлага разкрасителни услуги. А и помислете: бихте ли доверили косата си на фризьор, който е с лоша прическа или с неподдържана боя? Косата е визитната картичка на всеки фризьор и без думи говори за неговия професионализъм и отношението му към работата.

Хигиената в салона е на ниско ниво

Както вече отбелязахме, вие не доверявате просто косата си, а здравето си. Обърнете внимание дали уредите, с които работи (четки, ножици) са стерилизирани. Също така около себе си не е редно да виждате остатъците от коса на клиента, който е бил преди вас на стола. Да не говорим за засъхнали пръски от боя по мивката. Запомнете: хигиената е от първостепенно значение.

Пълен непукизъм

Има много начини да разберете, че на фризьора ви просто не му пука дали резултатът от работата му по косата ви ще ви хареса. Ако не изслушва желанията ви, ако бърза да ви прекъсне и да ви каже, че това, което искате няма как да стане. Или пък да подстриже повече дължина, отколкото искате. Друг, много неприятен момент е, ако дори не ви попита дали температурата на водата ви е комфортна, докато измива косата ви. Всички тези признаци издават, че с този фризьор не сте на една вълна и няма да се постарае да ви направи мечтаната прическа.

Не се интересува от състоянието на косата ви

Ако фризьорът не коментира състоянието на косата ви и не проявява никаква грижа, като ви препоръчва подходящи продукти, то бъдете сигурни, че това не е вашият човек. Да, може би бързо ще се съгласи да ви преобрази напълно, независимо дали ще е с цената на здравето на косата ви, но ефектът впоследствие определено няма да ви хареса.

Четете още: Четири навика, които ви състаряват